BAJKOVITO KRALJEVSKO VJENČANJE

Udala se švedska princeza Madeleine

08.06.2013 u 20:38

  • +5

Vjenčala se švedska princeza Madeleine, najmlađa kćer švedske kraljice

Izvor: Pixsell / Autor: Pixell

Bionic
Reading

Mlađa kći kralja Carla XVI Gustafa i kraljice Silvije s američkim poduzetnikom Chrisom O’Neillom bračne zavjete izmijenila je u katedrali u Stockholmu

Mlađa kći kralja Carla XVI Gustafa i kraljice Silvije, Madeleine od Švedske ove subote udala se za Amerikanca Chrisa O’Neilla. Ceremonija vjenčanja održala se u Kraljevskoj kapeli u Švedskoj, a nakon što su mladenci izrekli sudbonosno 'da', iz 21 puške ispaljeni su počasni hici.

Na vjenčanje je pozvano 470 uzvanika, između kojih su i pripadnici drugih kraljevskih obitelji iz svijeta poput princa Nikolaosa od Grčke, princa Pavlosa od Grčke i princeze Tatiane, ali i poznate ličnosti kao što su Karl-Johan Persson iz H&M-a, golfer Jesper Parnevik te pjevačica Marie Fredriksson. Po izlasku iz crkve mladence je dočekalo i okupljeno mnoštvo koje je htjelo barem na trenutak zaviriti u kraljevsko vjenčanje.

Mladenci su se provezli kočijom, baš kao i kraljevi i kraljice u povijesti, po centru grada. Mladenka je blistala u haljini talijanskog dizajnera Valentina Garavanija. Zabava nakon vjenčanja u crkvi organizirana je u palači Drottningholm, koja je udaljena desetak kilometara od grada.

Princeza Madeleine je četvrta u redu nasljeđivanja švedskog trona, iza princeze Viktorije, njene kćeri Estelle i princa Carla Philipa.