revolucija u izradi odjeće

U vrijeme kad nisu postojali popularni brendovi ulične mode, naše mame i bake ipak su bile odjevene po posljednjoj modi, a sve zbog ovoga

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Promo

Iako su ljudi još od davnina znali šivati uz pomoć ručno izrađenih igala od kostiju, tek s izumom šivaćeg stroja, došlo je do prave revolucije u izradi odjeće. Popularne 'Singerice' i danas su aktualne, osobito ako ste zaljubljenica u modu koja cijeni originalnost što je u ovo vrijeme modne uniformiranosti, iskorak koji itekako treba cijeniti

Obzirom kako se danas sve više brendovi odmiču od tzv. koncepta brze mode' te se stavlja fokus na kvalitetne komade koji će trajati nekoliko sezona kako bi se smanjila količina odbačene odjeće koja zagađuje okoliš, mnogi ponovno otkrivaju prednosti 'home made' odjeće.

Odjeća koja je skrojena baš po našim mjerama ima puno prednosti, jer je unikatna i neponovljiva, a ako niste nikad šivali, zašto se ne biste konačno odvažili na tu avanturu?

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Julian Eales / Alamy / Alamy / Profimedia

Šivaći strojevi nikad nisu bili jednostavniji za uporabu, a osim što sami možemo napraviti nešto po svom ukusu i po našim mjerama, na old school način kako su to nekad radile naše mame i bake uz pomoć krojeva iz Burde, cool je to što imamo mogućnost napraviti i neke sitne preinake na odjeći, npr. porubiti hlače, popraviti rupe na koljenima, nešto suziti ili proširiti, skratiti ili produljiti....

Modna originalnost je uvijek na cijeni, a uz šivaći stroj kod kuće, u tren oka se može prekrojiti bakina stara haljina, dati novo ruho npr. maminoj suknji ili napraviti cool torba od starih traperica.

Singerice su i danas pojam za nešto što radi bez greške, a iako su i prije izuma američkog inovatora Isaaca Merritta Singera postojali šivaći strojevi, upravo je on zaslužan za prvi šivaći stroj s tzv. 'tvrdom rukom' kao i za stol na kojem je tkanina postavljena vodoravno. Osim toga, njegovo je uvođenje nožnog gazišta dodatno olakšalo proces šivanja.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Kohl-Illustration / Alamy / Alamy / Profimedia

Dizajnirao je prvi praktičan i učinkovit šivaći stroj, te je upotrijebio tehniku masovne proizvodnje da bi ga proizveo, a zatim je uveo pionirski sustav kupovine na kredit u ratama, što je potpuno revolucioniralo ponašanje potrošača.

Vremenom su modne trendove počeli diktirati magazini što je potaknulo potražnju za odjećom izrađenom u krojačkim salonima, ali i šivanjem kod kuće.

Pa ako niste imali sreće naslijediti Singericu od svoje mame ili bake, imate sad priliku zgrabiti svoju jer su SINGER šivaća mašina dostupna na tržištu i pritom je snižene povodom ljetne akcije: uređaj START 1306 sad možete kupiti za samo 1.199 kn.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prepustite se mašti i razveselite jedinstvenom odjećom koja će biti vaših ruku djelo! Ne propustite ovu savršenu priliku koja traje od 1.7.2020 do 31.8.2020. jer Singer Start 1306 od sada možete kupiti po sniženoj cijeni od 1.199 kn. Nabaviti možete na webshopu Singer Hrvatska i kod ovlaštenih trgovina Emmezeta, Bazzar i Ekupi.