CRNA STRANA ŽIVOTA

U SAD-u novi oblik samoozljeđivanja

  • Autor: N.LJ.J.
  • Zadnja izmjena 05.12.2008 20:51
  • Objavljeno 05.12.2008 u 00:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Već ste vjerojatno čuli za zarezivanje kože nožem ili žiletom ili opekline od cigareta kojima pojedinci sebi nanose bol, no SAD-om se među tinejdžerskom populacijom odnedavno proširio sasvim novi oblik samoozljeđivanja

Naime, tinejdžeri se ozlijede žiletom, nožem ili opuškom, a onda u tu ranu guraju razne predmete. Istraživanja su pokazala da ovo najčešće čini upravo nježniji spol, dakle cure!

Obično ovi predmeti zarastu u tijelo, a poslije se ultrazvukom lociraju i uklanjanju. Također, ponekad se osobe prvo ne ozlijede nekim oštrim predmetom, već guraju određeni predmet u kožu dok je ne probuše i dok ga ne uguraju pod kožu.

Na svom godišnjem okupljanju u Chicagu, liječnici su objavili da su u vrlo kratkom vremenu izvadili 52 predmeta iz kože samo devet tinejdžerica. Predmeti koje su si ugurale u kožu su igle, spajalice, pribadače, kreda, špice za tehničke olovke te razni drugi stakleni, plastični ili drveni dijelovi.

Dobra stvar u cijeloj priči je ta što liječnici kažu da se zarasli predmeti obično lako pronađu i izvade van iz kože bez stvaranja nekih većih ožiljaka.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!