FASHION GURU:

U proteklih pet godina bilo je svega i svačega na Kolindi; od nadograđene kose, trepavica koje vode same svoju politiku pa do kombinacija koje ne bi pristajale ni Kim Kardashian

 • 08.01.2020 u 06:35

 • Bionic
  Reading

  Kolinda Grabar-Kitarović koja je u nedjelju 5. siječnja izgubila utrku za Pantovčak od Zorana Milanovića, u proteklih je pet godina često bila na meti modnih kritičara, a njezinim se modnim stilom za trajanja mandata pozabavio i naš modni kritičar Fashion Guru

  I tako je došao kraj vladavine naše Kim Kardashian na Pantovčaku, a taman je krenula s koliko toliko pristojnim odjevnim kombinacijama.

  U ovih pet godina, nagledali smo se njezinih svih mogućih transformacija, svih dijeta koje je isprobavala, iako bi zlobnici rekli da nisu bile samo dijete u pitanju…. Neke dame bi rekle 'nervoza je najbolja za gubiti kile', no nije se samo to promijenilo. Bilo je u tih pet godina puno volana i čudnovatih sakoa, koji su bili bez ikakve forme, a dezeni su znali biti na granici dobrog ukusa. Na to bi se mogli nadovezati i sa sportskim izdanjima koje je jako voljela. Kombinirala je dresove s normalnom odjećom, a to stvarno ne bi ni Kim Kardashian dobro stajalo.

  • +6
  Sportska izdanja Kolinde Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

  Kosa tj. frizura se isto tako nadograđivala s godinama, postala je plavlja i odjednom bujnija, mislim da je 'tapiranje' kose pomoglo, a valovi su bili hit jedno vrijeme, toliko da je više sličila na antičke kipove nego na frizuru 21. stoljeća.

  Trepavice su vodile same svoju politiku pa su često padale i bile preteške ili bi koji put borila s njima pa bi oko jedva otvorila. To me, priznajem, uvijek čudilo jer barem danas postoje svakakve polutrajne parcijalne trepavice koje izgledaju puno prirodnije, ali ona baš i ne voli riječ prirodno, jer da je tako onda ne bi imala američki bijele savršene zube koje postoje samo na Barbikama.

  • +8
  Kolinda Grabar-Kitarović u čipkastoj odjeći Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

  Jedino što je popularizirala osim sportskih dresova, je plava boja, popularno nazvana, 'Kolinda boja', a nema što nije imala u toj boji, a nosila ju je i na inauguraciji.

  Bila je poznata i po pokušaju kopiranja Melanije Trump, pa je čak nosila i istu nijansu koju je Melania imala na inauguraciji svoga supruga.

  • +6
  Kolinda Grabar-Kitarović u plavim izdanjima Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

  Jedno vrijeme je nosila i 'zavjesa' haljine, a svaki dizajner čije je kreacije nosila odmah se brže bolje pohvalio time - nažalost naši ljudi nikako da shvate da ona nije prva dama, već predsjednica.

  Njezinih pet godina nisu samo obilježeni njezini biseri i sve ono što je izgovorila, iako to nekima to nije smetalo, već je uspjela spojiti nespojivo, poput volana i cvijeća, volane i čipku, volane pa čak i sportski dres, bilo je tu svega, ali volani su bila jedna konstanta.

  Bijela boja je također bila jedna od omiljenih joj, pa je tako hodala u kompletno bijelom kada je god stigla, čak kada za to nije bilo niti potrebe.

  • +6
  Bijela izdanja Kolinde Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

  Postojala je i faza čipke, ne znam baš je li bila potrebna, ali njoj se svidjela, a i babama u Dalmatinskoj zagori.

  Kada god je došla u posjetu neka druga državnica, poput npr. Švicarske Kolinda je pokazala najbolje od svog stajlinga, nema veze što je predsjednica Švicarske, jedne 'sirote' države, došla normalno odjevena, mi smo bili ponosni na Kolindin stajling.

  Družila se sa svakakvom ekipom, pozivala ih na svakakve domjenke i častila lososom, neki su pobjegli, neke ne bi nitko normalan ni očešao u prolazu, a nekima bi i kuhala. Najčešće je s njima pratila sportske događaje za koje je posebno pazila što da odjene.

  • +16
  Detalj volana na odjeći Kolinde Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

  Posljednju godinu dana se posebno trudila, pa je rijetko kada i disala koliko se uspjela utegnuti, a možda je i to razlog onim čudnim govorima koje je držala, ali najveći biser koji joj je netko prodao, je taj da je naručila ista odijela u tri boje.

  • +8
  Frizure Kolinde Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

  Kada netko kupi nekoliko istih komada odjeće, a nisi Paris Hilton koja odijeva svoju poslugu u to, onda znači da si sa stilom na 'vi'. Još je gore da joj je to netko sugerirao, ali ona kao glavarica države je sama tako odlučila. Ako ništa sada barem ima odjeće za narednih pet godina.

  • +6
  Cvjetna izdanja Kolinde Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

  Sve u svemu njezin modni izričaj je imao svijetlih i tamnijih trenutaka, ali svakako nije bio moderan koliko bi ona to htjela, a i daleko od političkog kojeg smo mi htjeli vidjeti.

  Malo mi je žao jedino zbog toga što je njezin stil bio inspiracija za brojne članke svih ovih godina, a kod dosadnog Milanovića nećemo imati baš što modno komentirati, a vidjet ćemo kako će se prva dama odijevati i koliko ćemo je u javnosti viđati.

  • +6
  Odijela i sakoi Kolinde Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL