JEDNOSTAVNO NEODOLJIVI

U potrazi ste za novim mirisom? Ovo su genijalni parfemi koji mirišu puno skuplje nego što jesu

12.04.2022 u 16:20

Bionic
Reading

Dobar parfem točka je na 'i' svakog stajlinga, složit će se svi, a mnogi su, kad pronađu omiljeni parfem, vjerni im cijeli život i nerado ih mijenjaju

Parfemi nas mogu oraspoložiti u trenu, a kako nerijetko sjećanja vežemo uz mirise, mogu nas podsjetiti na neke divne trenutke koje smo proživjeli.

Premda u svijetu vrtoglavo raste prodaja skupocjenih mirisa povezana s povećanjem potražnje među milenijalcima, rastom trenda dotjerivanja i ugađanja samom sebi te utjecaja beauty influencera na društvenim mrežama, ponuda znatno povoljnijih parfema nikad nije bila bogatija.

ULIČNA MODA

Trend dopaminskog odijevanja zahvatio špicu: Zagrepčanke se odvažile i nabacile malo vedrije stajlinge

Pogledaj galeriju

Mnogi su se poznati kreatori mirisa poput osnivača Byreda Bena Gorhama ili Jo Malone, osnivačice brendova Jo Loves i Jo Malone okrenuli i suradnjama s high street brendovima kao što su & Other Stories ili Zara te kreirali nezaboravne mirisne kolaboracije.

Otkrili smo još neke divne parfeme koje vrijedi isprobati, a čija cijena ne prelazi 300-njak kuna:

Zara Fleur D'Oranger

Jo Malone, osnivačica Jo Loves i Jo Malone, zaslužna je za ovaj divni parfem koji miriši cvjetno, ali s notama naranče i nerolija. I doista ostavlja dojam da je jako skupocjen.

Beauty Pie, Mandarin Leaf, White Cedar & Freesia

Njihova linija za njegu kože na dobrom je glasu, pa parfemi često prolaze ispod radara unatoč tome što su vrlo kvalitetni. Ovaj parfem je smislio Frank Voelkl koji stoji iza kultnog mirisa Le Labo Santal 33. Parfem je cvjetni, ali osjeti se i svježi čaj, zeleni list mandarine i drvenasti cedar. A cijena je više nego povoljna!

Zara, Gardenia Eau de Parfum

Riječ je o nevjerojatno raskošnom pardemu koji jako podsjeća na YSL Black Opium s notama cvijeta naranče, kave i vanilije.

H&M, Comoro Ylang Eau de Parfum

Olivier Pescheux, koji je radio na mirisima za Dior i Montblanc, svoju je pozornost usmjerio na ovaj inovativni miris za H&M. Ujedno je i voćni, začinski i mošusni s notama mandarine, ylang ylanga i mahuna tonke. Ukratko to je opojna mješavina na koju ćete teško ostati ravnodušni.

Next, Eau Nude Eau de Parfum

Ovaj divno parfem očaravajućeg mirisa mnogi su usporedili s Chanel Coco i s njegovim voćnim gornjim notama, kremastom vanilijom i pikantnošću klinčića i ružičastog papra u zrnu. Ovaj iz Nexta prolazi nešto više na ružičastoj strani, ali je i dalje prava mirisna čarolija.

The Body Shop Black Musk Eau de Parfum

Sadrži slatku krušku, pikantni ružičasti papar i opojni bergamot, a miriše nevjerojatno. Riječ je o ludo dobrom parfemu za koji ćete stalno dobivati samo pohvale.

Lush, Sun Perfume

Iznenađujuće luksuzan, ovaj slatki miris naranče i mimoze nevjerojatan je ljetni miris i odlično podiže raspoloženje u kišnim danima. Svakako isprobati!

Rituals, The Ritual of Sakura Hair & Body Mist

Iako neće trajati tako dugo kao parfem ili parfemska voda, ova divna mirisna maglica oborit će vas s nogu. Slatki miris trešnjinog cvijeta podiže i opušta, te je zbilja kvalitetan proizvod zbog kojeg nećete bankrotirati.

Nuxe, Sun Delicious Fragrant Water

Ovaj pristupačni miris francuskog brenda za njegu kože Nuxe sadržava note kokosa, vanilije i cvijeća tiare, te ima onaj sunčani, tropski dojam zbog kojeg odmah pomislimo na odmor na plaži i piña coladu.

Roger & Gallet, Extraits De Cologne Tubereuse Hedonie

Ovaj prekrasan miris ostavlja dojam vrhunskog luksuza pa je teško povjerovati da mu je cijena ispod 30 funti (oko 270 kuna). Ako volite opojne cvjetne, vrijedi isprobati ovaj miris tuberoze i jasmina. Delikatan je, ali u isto vrijeme čudesno moćan i vrlo moderan.