DOBRO JE ZNATI

U potrazi ste za novim grudnjakom? Evo o čemu trebate voditi računa pri odabiru

28.01.2021 u 18:14

Bionic
Reading

Mnoga su ranija istraživanja pokazala kako vrlo mali broj djevojaka i žena nosi dobro odabran grudnjak prema obliku grudi i veličini. Ako se i vi ne osjećate ugodno u svom grudnjaku i jedva ga čekate skinuti, lako je moguće da i vi nosite krivi model ili veličinu grudnjaka

Procjenjuje se da čak oko 70 posto žena ne nosi odgovarajuću veličinu grudnjaka.

Iako vam se nošenje pogrešnog grudnjaka ne čini kao problem kojim biste se trebali zamarati, to može dovesti do određenih zdravstvenih problema. Preuzak grudnjak može tako oštetiti tkivo grudi, pa čak i uzrokovati probleme s disanjem. Grudnjak koji ne daje adekvatnu potporu može dovesti do bolova u leđima, ramenima i vratu te ukliještiti živce. Također, pogrešan izbor grudnjaka može rezultirati pogrešnim držanjem i preranim opuštanjem grudi, što naravno nitko ne želi.

Premda ga ne vidimo, donje rublje itekako je važno i za konačni look jer krivi odabir u konačnici ne izgleda lijepo. Npr. utisnute naramenice proviruju ispod majice nisu nimalo lijep prizor, a pogrešno odabrane košarica grudnjaka mogu upropastiti stajlinh.

Najbolji vodič pri odabiru grudnjaka je uzeti u obzir oblik i veličinu grudi.

  • +2
Rihanna Izvor: Profimedia / Autor: Savage X Fenty / Planet / Profimedia

Vlasnice malih grudi obično traže grudnjake koji će vizualno laskati i naglasiti ljepotu grudi, dok dame s velikim grudima osim toga trebaju i dobru potporu. Evo nekoliko savjeta koje treba uzeti u obzir prije kupnje novog donjeg rublja:

Kako odabrati grudnjak kad imate male grudi (veličina A)

Djevojke i žene s malim grudima u najboljem su položaju jer imaju veliku mogućnost izbora. One mogu nositi gotovo sve, a najhvalniji tipovi grudnjaka za njih su push-up varijante koji ponekad čine čuda te se tako može postići zavidan dekolte.

Za one dame koji ne žele nužno pojačati volumen svojih grudi, opcija udobnosti ostaje nositi modele bez žice, u obliku trokuta za prirodniji učinak poput popularnih bralete grudnjaka. Djevojke i žene s manjim grudima bez problema si mogu priuštiti nošenje svih onih neodoljivih topova ili ljetnih haljina bez naramenica izgleda ženstveno i mladenački.

Kako odabrati grudnjak kada imate srednju veličinu (veličina B i C)

Ni premale ni prevelike, grudi srednje veličine također imaju veliku mogućnost izbora. Vlasnice takvih poprsja također su prave sretnice jer si bez problema mogu priuštiti da nose gotovo sve modele, iako bi bilo bolje izbjegavati podstavljene modele jer bi mogli narušiti lijep izgled grudi. Slobodno se možete odlučiti npr. za push up varijante ili tzv. balconette grudnjake koji laskaju figuri. Što se tiče modela bez žice, njih se preporučuje isključivo za B veličine jer za veće grudi neće biti dovoljno potpore, savjetuje Marie Claire.

Kako odabrati grudnjak kad imate velike grudi (veličina D i E)

Pronaći grudnjak za veliko poprsje nije baš uvijek lak zadatak. Dakako, dobra potpora grudima u ovom slučaju je itekako no ne trebamo zaboraviti na estetiku. Za dame bujnog poprsja poželjni su čvrsti no meki materijali radi udobnosti. Najbolji su modeli koji u prvi plan naglašavaju voluminoznost grudi no bez neugodnog 'prelijevanja' kako bi se stvorio efekt gracioznog profila. Push up varijante nisu najbolje opcija za djevojke i žene bujnih grudi jer i bez toga mogu imati divan dekolte.

Kako odabrati grudnjak kad imate vrlo velike grudi (veličina F)

Odustati od sofisticiranog i glamuroznog donjeg rublja samo zato što imate prevelike grudi? Ne dolazi u obzir! Bapski grudnjaci danas su prošlost pa mnogi poznati brendovi poput Savage x Fenty iza kojeg stoji Rihanna, Freya ili PrimaDonna izrađuju grudnjake u F ili G veličini.

Bitno je da košarice prate oblik grudi, te da istovremeno osigurava visoku razin udobnosti. Dobra opcija su grudnjaci koji prate liniju i pomalo 'obuzdavaju' dekolte uz pomoć debljih naramenica. Za sportske aktivnosti najbolje je odlučiti se za čvrsti grudnjak koji grudi drži na mjestu.