MODNI ULOVI

Skinny modeli odlaze u zaborav, stoga smo na policama trgovina pronašli najbolje 'mamine' traperice koje pristaju svakoj figuri

28.01.2021 u 14:39

Bionic
Reading

Takozvane 'mamine' traperice posljednjih godina slove za jedan od najpopularnijih modela u svijetu denima, a obzirom da uski modeli traperica polako završavaju svoju vladavinu, ove sezone popularnije su nego ikad. Pogledajte koje smo modele 'mom' jeansa pronašli na policama trgovina

Mislim da nismo jedini kada kažemo da u posljednjih godinu dana nijednom nismo posegnuli za skinny trapericama. Zahvaljujući aktualnoj pandemiji trenirke i udobne traperice postale su imperativ pa nije ni čudo što na police trgovina pristižu sve ležerniji modeli traperica.

Traperice širokih nogavica, vrećasti modeli i omiljeni 'mom' jeans trenutno slove za najpopularnije modele, no za razliku od prva dva spomenuta modela koji se u modu vraćaju i odlaze, ovisno o trendovima, 'mamine' traperice godinama uspješno odolijevaju trendovima.

Termin 'mom jeans' žargonski je izraz za modele traperica visokog struka koje su veliku popularnost doživjele 80-ih i početkom 90-ih godina. Ovaj poseban model traperica odlikuje se visokim strukom i mrkva krojem nogavica. Malo šire na bedrima, nogavice takozvanih maminih traperica tradicionalno se sužavaju prema gležnjevima

Upravo zbog visokog struka 'mamine' traperice vješto prikrivaju trbuščić, široke bokove i jaka bedra, zbog čega su omiljen odabir žena diljem svijeta. Ove retro traperice podjednako vole i mršavice i debeljuce, a razlog je taj što odlično pristaju svakoj figuri.

Unatoč tome, modni stručnjaci napominju kako se jedna od glavnih greški prilikom njihova nošenja odnosi na nošenje gornjeg odjevnog komada preko njiih. Prema nepisanom modnom pravilu, gornji dio poput majice, košulje ili veste uvijek bi se trebali potruditi nositi utaknut u model maminih traperica. Na ovaj način naglasit ćete struk i stvoriti laskavi izgled s modelom maminih traperica. U isticanju njihovog laskavog efekta nije na odmet razmotriti ideju nošenja remena kojim ćete struk staviti u središte u pozornosti.

Mamine traperice visokog struka po prirodi suptilno naglašavaju figuru, a kako biste postigli savršen omjer pokazivanja i skrivanja kože, modele maminih traperica kombinirajte s komadima koji pokazuju ruke, ramena ili gležnjeve uz pomoć određenih modela obuće.

Prilikom odabira idealnih 'maminih' traperica jako je važno odabrati model koji neće biti preuzak i od rastezljivog materijala trapera kako bi se posebno prilagodio figuri i cjelokupan izgled učinio skladnijim. Također, manji džepovi na trapericama koji su pritom blago nagnuti prema unutra i blizu jedan drugom imat će laskaviji efekt od velikih i razmaknutih džepova.

Iako modeli maminih traperica od svijetlog trapera slove za najpopularnije, oni stižu i s velikim nedostatkom. Uskog kroja, modeli maminih traperica od svijetlog trapera mogu učiniti da vaše noge izgledaju punije nego što zapravo jesu, stoga prednost dajte inačicama u tamnijoj boji trapera.

  • +15
'Mamine' traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije