bezvremenski modeli

U ove čizme se najviše isplati investirati; nosit ćete ih godinama

26.10.2023 u 15:01

Bionic
Reading

I ove sezone naglasak je na udobnosti pa su iznimno popularne široke, tople i podatne čizme, a status najpoželjnijih uvjerljivo nose visoki modeli koji se nose na suknje i haljine

Kada odlučite investirati u skupe i kvalitetne dizajnerske modne komade, ključno pitanje prilikom odabira jest hoćete li ih zaista redovno nositi te radi li se o komadu koji će izdržati test vremena.

Ono s čime ne možete pogriješiti jest vrhunski par čizama. Kupovina dugovječnog para ove klasične obuće potez je koji nećete zažaliti, a u nastavku donosimo modele koji ćete zasigurno moći nositi nekoliko narednih godina.

Visoke čizme

Jedan od prevladavajućih trendova ove sezone su visoke čizme koje se nose na suknje i haljine. Bilo da birate senzualnu opciju minice ili elegantan stil nošenja dugačkih modela na visoke čizme, budite sigurni da je riječ o stajlingu usklađenom s najpoželjnijim stilom na modnoj sceni.

  • +3
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Auto

Riječ je o modnom klasiku koji neće nikad izaći iz mode, a ove sezone od njih se ne odvajaju trendseterice i holivudske zvijezde. Među posljednjima koja je pokazala koliko dobro izgledaju u kombinaciji sa suknjom bila je Naomi Watts, glumica s istančanim modnim ukusom koja dobro zna da je ovo pravi must have komad sezone.

  • +6
Naomi Watts Izvor: Profimedia / Autor: RW/MPI / Capital pictures / Profimedia

Čizme s vezicama

Ako ste u potrazi za obućom koja će vas štititi od jesenskih padalina te hladnih zimskih uvjeta, glomaze čizme s vezicama nameću se kao idealno rješenje. Oni željni pozornosti doći će na svoje s visokim modelima koji se protežu iznad koljena, a popularne su i tzv. vojničke cipele za efektne stajlinge ulične mode.

  • +4
Taylor Swift i Travis Kelce Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Niske čizme

Klasične niske čizme vječan su trend u koji se isplati itekako uložiti jer je riječ o udobnoj, jednostavnoj i svestranoj obući koja se nosi od rane jeseni do kasnog proljeća.

Posebno su omiljene tzv. Chelsea čizme koje su nosive i dugovječne, a s obzirom na to da najčešće dolaze u crnoj boji, vrlo lako se kombiniraju na sve stajlinge. Naravno, u ponudi omiljenih brendova lako ćete pronaći i efektnije modele pa je odabir para koji odgovara vašem osobnog stilu jednostavan zadatak.

Vestern trend i bajkerske čizme

Na vrhuncu popularnosti trenutno se nalaze bajkerske čizme i modeli u stilu vesterna, kojima gotovo nijedna trendseterica nije odoljela.

Kada je riječ o dugoročnoj investiciji, vrijedi imati na umu da je održivost ovog trenda upitna, no činjenica je kako u ovoj, a vjerojatnoj i narednoj sezoni, ne možete pogriješiti s modelima u koje su se zaljubile slavne ljepotice poput Emily Ratajkowski, Kendall Jenner i Irine Shayk, a nedavno ih je nosila i španjolska kraljica Letizia.

  • +3
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: R. del Campo / Goff Photos / Profimedia

Čizme s ukrasima i kitten petom

Ako volite obuću koja dolazi s upečatljivim detaljima, dobra vijest je kako ćete ove sezone pronaći pregršt modela s dekoracijama poput zakovica, kristala, mašni i cvijeća. Iznimno su popularni metalni ukrasi (kao i čizme s metalnim odsjajem), a pitanje je samo želite li se zadržati na umjereno ukrašenim niskim čizmama sa zakovicama ili ste spremni otići toliko daleko i uz mini suknju istaknuti visoki model optočen blistavim detaljima.

No, ako želite nešto posebno, a ovakve dekoracije nisu vaš stil, mogli biste razmisliti o ženstvenim čizmama sa chic kitten petom koje su savršen spoj senzualnosti i udobnosti te idealna opcija za stiliziranje profinjenih kombinacija.

Udobne čizme

Za kraj, tu su i mnogima omiljene podatne, meke i tople čizme. Od onih ispunjenih krznom i plišom preko platformi do klasičnih Uggsica, ove sezone udobnost je na prvom mjestu, a s obzirom na to koliko su neodoljivo udobne, teško da će ijedan od ovih modela uskoro izaći iz mode.

Blake Lively i Ryan Reynolds Izvor: Profimedia / Autor: Diamond / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia