VRIJEDI ISPROBATI

U njima smo magnet za poglede: Ove četiri boje dokazano nas čine privlačnijima

05.08.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Moć boja je dobro poznata, a osim što su oku ugodne izazivaju i određene emocije. Ukoliko ste dosad bili pristalica neutralnih tonova, zašto ne biste začinili svoje modne kombinacije i uz pomoć boja

Nije nikakva tajna kako na svoj izgled možete utjecati i odabirom boje odjeće. Stručnjaci ističu kako određene boje doista mogu utjecati i na nečiji izgled te vas učiniti privlačnijima, ali naravno prouzročiti i kontraefekt ukoliko se radi o pogrešnim tonovima koji ne komplimentiraju tenu ili boji kose.

Stručnjaci pak kažu kako neki tonovi uvelike povećavaju našu atraktivnost. Ukoliko ste i vi dosad nosili samo neutralne tonove poput crne, bijele, bež, sive ili tamnoplave, vrijeme je da unesete malo živosti u modne izbore.

Pri odabiru boje odjeće često se oslanjamo na svoju omiljenu boju, trendove ili tonove koji nam najviše odgovaraju. No određeni tonovi, pokazale su neke studije, mogu nas uljepšati i učiniti nas iznimno zanimljivima i privlačnima.

Evo koje su četiri boje najpoželjnije:

Crvena

Crvena se automatski povezuje s ljubavlju, a crveno donje rublje, prema nekim vjerovanjima, donosi sreću u novoj godini. Ništa čudno jer u psihologiji boja, ovaj intenzivni ton, između ostalog, znači moć, strast i ljubav. Stoga je logično da izgledate puno privlačnije u crvenoj boji.

Svijetloljubičasta

Svijetloljubičasta možda nije među najpopularnijim odabirima, no ona također čini čuda za nečiji izgled. Senzualna i tajnovita nijansa ističe ženstvenost i može nas učiniti zanimljivijima.

Crna

Od male crne haljine pa do poslovnih stajlinga sve što je u ovoj 'ne-boji' izgleda sofisticirano i chic. S crnom jednostavno ne možete pogriješiti. Dodatni plus: čini nas vitkijima i mršavijima. Nimalo nas ne čudi da su mnoge slavne fashionistice poput Jennifer Aniston ili Angeline Jolie velike ljubiteljice all black kombinacija.

  • +2
Angelina Jolie često nosi svoju omiljenu crnu boju Izvor: Profimedia / Autor: Terma,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Žuta

Teško da ijedna druga nijansa odiše tolikim optimizmom kao žuta. Stoga nije nimalo iznenađujuće da pouzdano privlači pozornost i čini nas istodobno puno opuštenijima - a samim time i privlačnijima. Dakle, definitivno ovo je nijansa koju treba uzeti u obzir i pri prvom spoju.