NAJPOPULARNIJI REZ

U čemu je tajna neodoljivog boba? Ova praktična frizura najbolji je dokaz da i kratka kosa može biti tako ženstvena

24.02.2022 u 19:10

Bionic
Reading

Bob koji ne silazi s trona popularnosti već godinama, prije stotinjak godina predstavljao je i vizualni simbol velikih socioloških i kulturnih promjena

Bob frizure najbolji su dokaz da su prošla vremena kad se samo duga kosa smatralo ženstvenom i seksepilnom.

Laka za održavanje, a praktična i lijepa ova frizura osvojila je brojne fashionistice koje rado furaju ovaj neodoljivi rez.

Od Kleopatre, Ivane Orleanske, Amelije Earhart, Coco Chanel, pa sve do Marlene Dietrich, Grete Garbo i Anne Wintour, bob već stoljećima je zaštitni znak snažnih žena. Slava kraće bob frizure usporedna je s jačanjem feminističkog pokreta i nagovještaj vremena u kojima će početi borba za jednaka prava. Žene su nekad morale sakrivati kosu ispod šešira i perika, no pojavio se bob koji je slavio njihovu neovisnost i jednakost.

OLIVIA CULPO

Kraljica crvenog tepiha: Nekadašnja misica očarala je u raskošnoj haljini tirkizne boje

Pogledaj galeriju

Ova bezvremenska frizura ima bezbrojne verzije: stepenasto ošišani bob, kratki, valoviti, poludugi… samo su neke od opcija! Bob frizura slovi za frizuru koja se vrlo lako održava i stilizira te koja se može nositi na razne načine i na svaki tip kose.

Ipak, kako bi ste pronašli bob koji najbolje odgovara vašem obliku lica i tipu kose, bitno je 'pogoditi' i tip frizure koji najbolje odgovara pa je stoga važno uzeti u obzir savjete frizera, savjetuju hair stilisti iz poznatog zagrebačkog salona Ruža.

Primjerice, mekši oblici i lagana gradacija prigodniji su za one koje krasi kovrčava i valovita kosa, dok se žene s ravnom kosom mogu odvažiti na oštriji luk koji može doprinijeti dramatičnoj promjeni izgleda.

Među najpoželjnijim varijantama su svakako klasični bob srednje dužine te lob, dužu verziju asimetričnog boba koji seže do ramena ili tik iznad njega.