LEGENDARNE MARTE

Za cool stajlinge: Evo kako još možete kombinirati kultne čizme koje obožavaju slavne fashionistice

24.02.2022 u 15:15

Bionic
Reading

Prepoznatljive čizme poznatog brenda Dr. Martens odavno više nisu rezervirane samo za pripadnice supkultura već su omiljeni komad koji s puno stila kombiniraju poznate zaljubljenice u modu poput Gigi i Belle Hadid, Selene Gomez, Irine Shayk, Candice Swanepoel...

Osim što su nevjerojatno cool, upečatljive čizme s potpisom Dr. Martensa, martensice odnosno popularne marte, vrlo su praktične i s lakoćom se uklapaju u svaki stil.

Stoga nimalo ne čudi da su ultimativni hit već nekoliko sezona i ne silaze s ljestvica popularnost. Nekad su ih nosili punkeri, metalci, alternativci, grungeri ili pripadnici drugih supkultura, a danas uživaju status modnog klasika.

Iako su najčešće u crnoj boji, dolaze u najrazličitijim nijansama, uzorcima, materijalima...

  • +7
Legendarne 'marte' u novom ruhu Izvor: Promo fotografije / Autor: ShoeBeDo

Jedna od najtraženijih manekenki današnjice, it djevojka Gigi Hadid velika je ljubiteljica martensica pa je model u efektnoj smeđoj boji bez greške spojila s trendi bež kaputom stvorivši elegantan look za svaki dan.

Budući da su same po sebi vrlo upečatljive, budite štedljivi s detaljima.

Omiljene marte svakom će stajlingu dati mladenačku vibru i posebnost, a mnoge poznate fashionistice ih rado nose u mnogim prigodama. Imaju i dodatni plus: idealne su i za varljivo proljetno vrijeme te će vam stopala sigurno ostati suha ako vas negdje ulovi iznenadna kiša.

Gumeni potplat martensica također sadržava sitne zračne džepove, što jamči dodatnu ugodnost pri nošenju.

Šarmantne i buntovne pristaju damama svake dobi, a ako niste sigurni kako ih kombinirati ovoga proljeća, slavne zaljubljenice u modu uvijek imaju u rukavu bezbroj genijalnih kombinacija.

Nećete pogriješiti niti ako ih uparite s minicama, maxi haljinama, pletivom, teddy kaputima, sakoima, military jaknama...