PRIPAZITE

Trikovi koje vrijedi isprobati: Kako uvijek lijepo mirisati

18.08.2021 u 07:05

Bionic
Reading

Vjerojatno i vi poznajete osobe oko kojih se uvijek širi predivan miris bez obzira jesu li na treningu, u nekom zadimljenom prostoru ili na izletu

Da, postoje osobe koje oko sebe uvijek šire predivan miris. Zasigurno vas zanima koji to čudotvorni parfem koriste jer im uvijek polazi za rukom divno mirisati.

Tajna je u nekoliko ključnih stvari, a evo nekoliko trikova koji će i vama pomoći da lijepo mirišete.

Prehrana

Ono smo što jedemo, dobro je poznata izreka koji doista itekako utječe i na miris koji širi naše tijelo. Namirnice koje unosimo u organizam utječu na našu kožu i putem znoja izlaze kroz pore do 48 sati kasnije! Stoga je bolje izbjegavati pretjeranu konzumaciju začina, npr. češnjaka, alkoholnih pića ili crvenog mesa. S druge strane, prehrana zasnovana na voću, povrću i svježoj hrani bit će savršena za to da dobro mirišete i pomoći će da vam parfem dulje traje na koži.

Pripazite i na kosu

Vrlo je bitno i da vam kosa mirise na čistoću, pa je dobra ideja uložiti u suhi šampon kako biste cijeli dan održavali njen svjež miris.

Parfem nanesite i na odjeću

Mnogi zaboravljaju i na to da odjeća koju nosimo vrlo lako upija mirise iz okoline, poput npr. dima cigareta ili kuhinjskih mirisa. Uz održavanje odjeće besprijekorno čistom i redovito prozračivanje, možete upotrijebiti mirisnu vodu za glačanje ili poprskati je parfemom prije no što je pospremite u ormar.

Važnost nanošenja slojeva mirisa

Još jedan trik korištenje je mirisnih ulja ili krema za tijelo nakon tuširanja i prije stavljanja parfema. Ovi će parfemski slojevi učiniti da lijep miris traje mnogo dulje.

Hidratacija

Naravno, treba podsjetiti na važnost hidratacije pa nemojte zaboraviti popiti dvije litre vode dnevno, što također izravno utječe na vaš tjelesni miris.