LEGENDARNI MODEL

Traperice koje svima dobro pristaju ponovno su hit

15.12.2017 u 16:46

Bionic
Reading

Sjećate li se 'bootcut' traperica kakve su dominirale u devedesetima? Ovi modeli od jeansa ravnih nogavica koje se lagano šire pri kraju u posljednje vrijeme doživljavaju veliki 'come back', a vrlo rado ih nose i 'it' djevojke koje pokreću trendove Kendall Jenner, Alexa Chung ili sestre Hadid

Ovakve su traperice nosile sve ikone 90-ih poput Spice Girls, Britney Spears ili TV junakinja Buffy koju je glumila Sarah Michelle Gellar, da bi kasnije pale u zaborav.

Bez sumnje jedan od najudobnijih krojeva, bootcut proživljavao je svoje zlatne dane negdje sredinom 90-ih kad su ovakve traperice (obavezno niskog struka) u kombinaciji s kratkim topovima bili neizbježna 'uniforma' trendi cura.

Nakon što su skinny modeli modnom scenom suvereno vladali godinama nakon što ih je među prvima popularizirala Kate Moss (noseći ih, dakako uz balerinke), sad polako posustaju.     

Bootcut traperice ponovno su in, a vidjeli smo ih i na budućoj vojvotkinji Meghan Markle, brazilskoj ljepotici Gisele Bundchen, nekadašnjem supremodelu Cindy Crawford…

  • +22
Jennifer Aniston obožava 'bootcut' modele Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nije ni čudo da ih slavne dame obožavaju! Ovi modeli komplimentiraju svakoj tjelesnoj građi, a zbog ravnih nogavica koje se lagano šire, noge izgledaju uvijek dulje.

  • +7
Jennifer Aniston vjerna je svom omiljenom modelu traperica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Među slavnim obožavateljicama koje su godinama vjerne ovakvim modelima traperica je i omiljena 'Prijateljica' Jennifer Aniston koja ih kombinira s cipelama na petu i običnim t-shirt majicama.

Glumica ne krije da je ljubiteljica klasičnih traperica ravnih nogavica, a skinny modeli nikad nisu bili njezin omiljeni izbor.

'Meni su osobno puno draži modeli s nogavicama koje se lagano šire na dnu, poput modela iz 70-ih, ili udobne poderane traperice, kao i one udobnog boyfriend kroja', kaže 47-godišnja zvijezda te uvijek ističe da joj je najvažnije osjećati se ugodno u onom što nosi.

Modni stručnjaci kažu kako je najbolje se držati klasičnog jeansa bez previše trendi 'poderotina', a nećete pogriješiti ni ukoliko se odlučite za modernije varijante bootcuta s kraćim nogavicama kako ih s puno stila fura engleska modna ikona Alexa Chung. Bootcut modele slobodno kombinirajte s bombericama, bajkerskim jaknama, parkama ukrašenim krznom…  Ili ako ste raspoloženi za modne eksperimente možete bootcut traperice poput Belle Hadid upariti s neobičnom žutom jaknicom i stiletticama.