VELIKI TREND

Traper komadi u ovoj 'dosadnoj' boji nikada nisu bili poželjniji

03.01.2024 u 17:19

Bionic
Reading

U novoj godini ostavljamo po strani klasični plavi ili crni traper u korist nijanse koja je podjednako poželjna i laka za nošenje

Posljednjih mjeseci na modnoj sceni svjedočili smo velikoj popularnosti komada u sivoj boji, a ovaj trend u novoj godini pred nama, po svemu sudeći, najpoželjniji je u denim izdanju.

Dovoljno je baciti pogled na nadolazeće kolekcije renomiranih dizajnerskih brendova i zaključiti da je ove godine sivi traper, u svim svojim verzijama, itekako poželjan.

Najprepoznatljiviji denim stil, onaj koji svi poznajemo, su indigo plavo obojene traperice, s džepovima i čvrstim zakovicama kojd ih čine čvrstom radnom odjećom, a patentirali su ih Jacob Davis i Levi Strauss, odnosno krojač i vlasnik poznate tekstilne tvrtke 1873. godine. Danas se klasične traperice smatraju modnim klasikom, poput bijele košulje ili male crne haljine.

Nakon ludila koje je protekle godine zavladalo oko smeđeg trapera, potaknutog povratkom Y2K trendova na modnu scenu, ove godine komadi od trapera najpoželjniji su u sivoj boji.

Dokaz da su sive traperice nosive na mnoštvo načina do sada su dala mnogobrojna dizajnerska imena i vodeće modne kuće u kolekcijama za novu sezonu proljeće/ljeto.

U španjolskom Loeweu sive traperice zamjenjuju uredske hlače, dok je kod talijanskog Diesela siva najpoželjnija u formi izblijedjelog kompleta.

Sivom traperu u Dioru, dizajnerica Maria Grazia Chiuri udahnula je ženstvenu notu, sa istovremeno šik i ležernim kompletom stvorenim od suknje i jakne.

Trend sivog denima nije samo vidljiv na modnim pistama. Već je uspio osvojiti poznate ljubiteljice mode poput američke 'it' djevojke Belle Hadid koja ga je na ulicama New Yorka istaknula modelom traperica predimenzioniranog kroja.

Sivi denim u stajlinzima

Traperice bootcut siluete, slim kroja, niskog struka... u formi suknje ili jakne - sivi denim itekako je prisutan na street style sceni, sjajno zamjenjujući vječne indigo plave ili crno obojane komade od denima.

  • +4
Siva boja u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia