stvar prestiža

Torbica 'vrednija od zlata' zasjenila putno izdanje Severine

15.10.2017 u 20:18

Bionic
Reading

Uvijek pomno dotjerana Severina s godinama je razvila prepoznatljiv damski stil, a mnogima je upravo ona najbolje odjevena Hrvatica koja ne zna za pogreške

Da kraljica estrade Severina uživa u skupocjenim komadima s dizajnerskim potpisom nije tajna, a posljednjom fotografijom na Instagramu još jedno dobitno modno izdanje u nizu uspjela je zasjeniti skupocjenom Birkinicom.

Birkin torba, jedna je od najpoželjnijih modela torbi koji je ikad dizajniran, a dobila je naziv po engleskoj pjevačici i glumici Jane Birkin. Stopa rasta vrijednosti ove luksuzne ženske torbe brža je od onoga koje je zabilježilo zlato na američkom tržištu, stoga mnoge dame na 'Birkinice' gledaju kao na investiciju. Da žene uistinu znaju pomahnitati kada je riječ o torbicama govori i podatak da je nedavno na dražbi u Hong Kongu limitirana Birkin torba prodana za nevjerojatnih dva i pol milijuna kuna.

  • +12
Hermes torbe Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Birkin torbe su zbog cijene postale statusni simbol, a stoje od 7.500 do 100.000 funta. No čak i oni koji je mogu kupiti, moraju se prijaviti na dugu listu čekanja, a od trenutka kada se prijave na red obično dođu za šest godina.  

U zadnje vrijeme popularnost slavnoj Birkinici oduzima model Kelly. Glumica i ikona stila Grace Kelly prva je javna ličnost koja je povezana s tom torbom, nakon što je s njom viđena na setu filma 'Drž'te lopova' (To Catch a Thief) 1954. godine. Dvije godine kasnije torba je zapečaćena kao statusni simbol te je u javnosti nazvana po Grace Kelly nakon što je njome glumica prekrila trudnički trbuščić u trenutku objave zaruka za princa Rainiera od Monaca. Hermès je modelu i službeno promijenio ime 1977. i otada je torba Sac à Courroies postala - Kelly.

S t r i k e a P o s e . #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A post shared by Severina Kojic (@severina) on

Crni model Birkinice Severina je istaknula jednako poželjnim komadima, poput bodija slavne kolumbijske dizajnerice Johanne Ortiz.

Prugasti bodi s puf rukavima u prodaji se nalazi po cijeni nešto višoj od 6 tisuća kuna, a zanimljivom odjevnom komadu pridružila je par uskih traperica s nedovršenim rubovima nogavica. Skupocjeno putno izdanje zaokružila je parom crnih cipela u špic i sunčanim naočalama s reflektirajućim staklima.