ZA HEDONISTE

Top deset svjetskih destinacija koje morate posjetiti

27.04.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Imate novaca, želite ih uložiti u putovanja, steći nezaboravna iskustva i upoznati svijet? Donosimo vam top deset destinacija koje bi, prema jednom britanskom portalu, trebalo posjetiti. Osim, naravno, Dubaija i New Yorka, na listi top deset našao se i Dubrovnik, Brighton, Malaga. Zanima vas zašto? Čitajte dalje

Europska odredišta:

1. Nica, Francuska
Smještena u srcu Azurne obale, Nica predstavlja idealno odredište za one koji ne žele putovati predaleko kako bi pronašli spoj luksuza i povijesnih znamenitosti. Legendarna cvjetna tržnica, svjetski poznate plaže i neki od najboljih restorana u Francuskoj očekuju vaš dolazak.

2. Malaga, Španjolska
Još jedno europsko odredište idealno za ljetni odmor. Plaže, opušteni španjolski način življenja i izvanredna ponuda noćnog života sve su što se može poželjeti.

3. Brighton, Engleska
Brighton je manje poznat van granica Velike Britanije, ali predstavlja potpuno novi svijet zabave. Šljunčane plaže, poznati gat sa zabavnim parkovima i raznim igrama te ponuda barova koja će vas ostaviti bez teksta samo su dio ponude ovog ugodnog mjesta koje jednostavno morate posjetiti.

4. Dubrovnik, Hrvatska
Smješten na krajnjem jugu Hrvatske, Dubrovnik pruža nevjerojatno lijep krajolik gdje možete uživati u gradskoj vrevi, ali i u miru i tišini ruralnog života na obali Jadrana. Idealan za ljetni odmor.

5. Amsterdam, Nizozemska
Amsterdam nudi toliko toga. Svima su poznati liberalni stavovi Nizozemaca, ali nemojte se iznenaditi kada vidite prekrasno uređene krajolike i bogatu povijesnu arhitekturu kao što su Muzej Ane Frank, Heinekenovu tvornicu i još mnogo toga.

6. Prag, Češka Republika
Prag će vas prenijeti u neki davni svijet za koji ste mislili da postoji samo u snovima. Dvorci, tornjevi, mostovi i jedinstvene gradske četvrti koje su izdržale stoljeća natjerati će vas da razmislite o preseljenju u ovaj prekrasni grad.

Svjetska odredišta
7. New York , SAD
Vidjeli ste ga na slikama, u magazinima i filmovima, ali nema boljeg načina za upoznati New York i svu njegovu ljepotu osim da ga posjetite. Najbolje vrijeme za posjetu New Yorku je krajem kolovoza i prvom polovinom rujna kada grad zablista svom svojom ljepotom. Svakako pojedite originalnu pizzu, posjetite Times Square i Prvu aveniju. Ovaj grad će vas sigurno ostaviti bez daha.

Zalazak sunca u Dubaiju
8. Boston, SAD
Mnogi kažu da je Boston sličan gradovima u Engleskoj i ističe se vrlo susretljivim i pričljivim stanovnicima. Ako se zateknete u Bostonu, probajte jelo od kamenica Boston clam chowdah i prošećite Newbury parkom, u kojem se nalaze najbolje američke trgovine, ili se odmorite u brojnim gradskim vrtovima. Ako imate vremena, zaputite se i do Cape Coda gdje se nalazi dugačka pješčana plaža koja vrvi posjetiteljima u vrijeme ljetnih praznika.

9. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
Leteći nekoliko tisuća kilometara na istok naći ćete se u zemlji koja je potpuno drukčija od svega što ste dosad vidjeli. Vidjeti ćete kako se pustinjska država pretvorila u jednu od najbrže rastućih gospodarstava na svijetu, s novim zgradama koje niču preko noći. Dubai je savršeno mjesto za posjetiti tijekom zimskih mjeseci kada je Europa zatrpana snijegom, a tamo se temperature zadržavaju na umjerenih 23-28 Celzijevih stupnjeva. Odlično mjesto za šoping, izležavanje na kilometarskim pješčanim plažama i uživanje u izvrsnom noćnom životu.

10. Koh Samui, Tajland
Koh Samui mjesto je na kojem se možete odmoriti uz svojeg partnera, sunčati i napuniti baterije s jednostavnim užicima. To je mjesto na kojem se održava i najpoznatija tajlandska zabava punog mjeseca, gdje nećete izbjeći ludoj zabavi za savršeni kraj godine.