KRALJICE 2013.

Tko su najmoćnije žene u svijetu slavnih?

24.05.2013 u 09:22

Bionic
Reading

Među najmoćnijim ženama u svijetu svatko će prepoznati većinu imena – Beyoncé, Oprah, Angelinu Jolie – no možda ne i sva. Slijedi pet žena koje su na Forbesovoj listi najmoćnijih

Beyoncé

Za Beyoncé 2013. godina stvarno je uspješna. Zahvaljujući ugovoru teškom 50 milijuna dolara s Pepsijem bila je u centru pažnje na Super Bowlu pred publikom od više od 100 milijuna ljudi, a njenih 47 milijuna obožavatelja na Facebooku nikad se ne mogu zasititi novih vijesti o svojoj ikoni.

Beyoncé je spretno iskoristila društvene mreže i putem njih podržala predsjednika Obamu te istovremeno najavila svoju svjetsku turneju. Tko god nije bio na jednom od njenih 65 koncerata, mogao ju je slušati u filmovima 'Veliki Gatsby' ili 'Epic', u kojem glumi kraljicu.

Oprah Winfrey

Za početak ćemo samo reći kako je Oprah ove godine već intervjuirala slavne osobe poput Beyoncé, Justina Biebera, Jasona Collinsa i Lancea Armstronga. Oprah je jedina američka milijarderka, teška gotovo tri milijarde dolara, a najpoznatija je po svom dobrotvornom radu – dosad je donirala oko 400 milijuna dolara za obrazovanje.

Oprah Winfrey povremeno se vraća i glumi, pa će je tako gledatelji moći vidjeti u filmu Leeja Danielsa 'The Butler' koji će u kinima biti krajem godine. Manje poznata činjenica je da je Oprah bila nominirana za Oscara 1985. za ulogu u filmu 'The color purple'.


Angelina Jolie

Glumica, dobrotvorka i polovica najslavnijeg para na svijetu – Angelina Jolie – ovih dana većinu svog vremena provodi kao UN-ova ambasadorica dobre volje i posebna izaslanica UNHCR-a. Jolie je dugogodišnji borac za ženska i dječja prava.

Nakon što je nedavno saznala da ima gen koji povećava šansu za rak podvrgla se dvostrukoj mastektomiji.

Hillary Clinton

Prvi put nakon 35 godina Hillary Clinton je ponovo privatna osoba. Nitko ne zna hoće li se možda kandidirati za predsjednicu SAD-a 2016. kao predstavnica demokrata, no takav scenarij je daleko od nezamislivog.

Hillary Clinton je jedna od najpoznatijih i najmoćnijih žena koja trenutno nema stalni posao – sigurni smo kako će naći nešto čime će prikratiti vrijeme, sad kad više nije zadužena za vanjsku politiku SAD-a. Govori koje povremeno održava donose joj oko 200.000 dolara po događaju, a potpisala je i ugovor za knjigu težak 14 milijuna dolara.

Peng Liyuan

Kineska prva dama je novopridošlica na Forbesovu listu. Peng Liyuan je druga žena kineskog predsjednika Xija Jinpinga.

Slavu je stekla kao pjevačica koja se snašla podjednako dobro u operi kao i na televiziji. Toliko je popularna da se često zna našaliti kako predsjednika Kine mnogi znaju kao supruga gospođe Peng Liyuan.

Otkad se njen suprug počeo baviti politikom Peng Liyuan povukla se iz zabavne industrije, no pretvorila se u trendsetericu i modnu ikonu, zbog čega ju se često uspoređuje s Michelle Obama i Kate Middleton. Prva dama Kine često putuje sa svojim suprugom i upoznaje razne svjetske državnike.