ONE DIRECTION

Tko su Britanci s najprodavanijim albumom u SAD-u?

22.03.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Simon Cowell, šef X Factora, već je najavio da će taj mladi pop bend osvojiti svijet. Čini se da je slavni britanski reality mogul bio u pravu

Britansko-irski boy bend One Direction i album 'Up All Night' (Syco Music/Menart) popeli su se na 1. mjesto Billboardove top liste 200 najprodavanijih albuma u Americi!

To je za njih povijesni dan - s više od 176.000 prodanih albuma postali su prvi britanski bend koji se s prvijencem popeo na 1. mjesto Billboardove liste najprodavanijih, a bilježi i prvo mjesto na digitalnoj top listi prodaje.

'Jednostavno ne možemo vjerovati da smo broj 1 u Americi! To je više od sna koji nam se ostvario! Želimo zahvaliti svakome od naših obožavatelja koji je kupio naš album i želimo zahvaliti američkoj publici na tolikoj podršci', izjavio je Harry Styles (18), najeksponiraniji i najpopularniji član benda One Direction.

Prema podacima HDU-a, album 'Up All Night' je već pet tjedana na top listi prodaje inozemnih albuma i u Hrvatskoj, a trenutačno je na osmom mjestu!

Tijekom svoje vrtoglave karijere vezane uz samo jedan album, mladići između 18 i 20 godina, odnosno Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson i Zayn Malik, skupili su oko 204 milijuna pogleda na YouTubeu, 12 milijuna sljedbenika na Twitteru i 3,6 milijuna obožavatelja na Facebooku.

Gdje god da se pojave, izazivaju histeriju fanova, tinejdžerice kampiraju da bi se domogle ulaznica za njihove nastupe, a najodanije obožavateljice čak su slale prijeteće poruke putem Facebooka i Twittera djevojkama članova.

Da podsjetimo, vrtoglavi uspjeh je počeo 2010. godine, nakon pobjede u talent showu X Factor UK.

One Direction se mogu pohvaliti s još impresivnih brojki:

Album prvijenac je došao na broj 1 u čak 12 zemalja. U pola godine prodali su više od 4,2 milijuna albuma diljem svijeta. Singl 'What Makes You Beautiful' nagrađen je na Brit Awardsima.

Spot za pjesmu 'What Makes You Beautiful' pogledan je gotovo 76 milijuna puta!