trendi modeli

Tko kaže da je teško dobro se odjenuti u prijelaznom razdoblju? Ove haljine za kasno ljeto nosit ćete čak i kada postane hladno

20.08.2022 u 07:48

Bionic
Reading

Haljine definitivno zaslužuju naći se na popisu najudobnijih odjevnih komada, uz nezamjenjive tajice i donji dio trenirke. No, za razliku od njih, haljine imaju još jednu veliku prednost – baš uvijek izgledaju super chic, lako se kombiniraju s ostatkom stajlinga i vrlo su praktične. Ususret kasnom ljetu i početku jeseni, ovo su modeli od kojih se nećete odvajati

Samo zato što nam se čini da se jesen polako bliži, to ne znači da se moramo odreći omiljenih modnih komada, posebice udobnih i praktičnih haljina.

Naime, određeni modeli haljina kao stvoreni su za kasno ljetne dane, a uz nekoliko stilskih trikova postaju itekako prikladan odabir za hladnije godišnje doba. Saveznici u tome će vam biti tajice, čizme i jakne. Ako ste u potrazi za modelom haljina koje ćete nositi u kasno ljeto pa sve do kraja jeseni, ovo su modeli na koje se isplati obratiti pažnju.

  • +10
Trendi haljine za kraj ljeta Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Pletene haljine jarkih boja

Tko kaže da približavanjem kraja ljeta moramo posegnuti za crnom, smeđom i sivom bojom? Sasvim suprotno, u kasno ljeto nosimo jarke boje, dočekujemo jesen i unosimo dobro raspoloženje u turobnu sezonu. Jedina razlika je šti u jesen 2022. jarke boje nećemo nositi na laganim lanenim ili pamučnim haljinama, već na udobnom pletivu. To će pak stvoriti sjajan kontrast i kreirati stilski dotjeran izgled.

Pletene haljine jarkih boja u sezoni pred nama nosit će se u jednobojnoj varijanti, a ako odaberete kričavo zelenu, jarko narančastu ili snažnu ružičastu imat ćete prekrasan komad za pozdrav ljetu.

Maksi haljine

Koliko god ljeti voljeli nositi mini haljine, približavanjem kraja ljeta i godišnjeg odmora, one nekako padaju u zaborav. Ruku na srce, debele tajice baš i ne izgledaju najbolje u kombinaciji ljetnih mikro haljina, pa kada temperature počnu lagano padati haljine maksi kroja postaju sve popularnije. Osim što su udobnije za nošenje, maksi kroj omogućuje da lako ispod sakrijete tajice ili deblje čarape, ali i pokažete sjajnu figuru.

Kasno ljeto donosi velike mogućnosti kombiniranja i poigravanja s krojevima pa kada govorimo o maksi haljinama, govorimo i o predimenzioniranim modelima koje mogu biti izrađene od pletiva, šifona ili pamuk, a izgledaju super chic.

Bodycon haljine

Potpuno suprotnost maksi modelima, bodycon haljina u prvi plan stavlja obline i siluetu. Ništa manje udobna od maksi kroja, bodycon modeli su super senzualni pripijeni. Idealne su za dane kada se osjećamo zavodljivo i seksi. Izrađene su od rastezljivog pletiva ili elastičnog pamuka, izuzetno su udobne za nošenje. U midi ili maksi duljini s dugim rukavima, ovaj model haljine prikladan je za svakodnevn nošenje. Kako biste 'smanjili dojam' i učinili je savršenim komadom za dnevne stajlinge, kombinirajte je s tenisicama ili natikačama, za super chic dojam tu su štikle i gležnjače.

Midi haljine

S posla u uredu ravno na zabavu? Nema problema ako u ormaru imate savršenu midi haljinu. Kroja haljina koji uključuje uži gornji dio, suknju A-kroja te midi duljinu predstavlja savršenu i trendi uniformu za posao. Chic poslovne haljine itekako su nosive i izvan ureda, a kraj ljeta donosi i dašak uzbudljivih trendova. Uz klasičnu midi haljinu tu su i modeli poput sako haljine te modeli s vezanjem u struku. Rastućem trendu poslovnog looka i prilog govore i poslovni lookovi zastupljeni i na modnim revijama velikih brendova kao što su Chanel , Prada, Jil Sander i Max Mara.

Maksi traper haljine

Trendi traper haljine savršena su simbioza ležernosti i elegancije. Tkanina od čvrstog trapera osigurava cool izgled, koji je nadoknađen dužinom haljine, što cjelokupnom stilu daje chic prizvuk. Prednost ovog modela je i maksi kroj koji izduljuje siluetu i stvara uzbudljiv izgled. U kasno ljeto traper haljine obožavamo kombinirati s natikačama ili tenisicama, a kada malo zahladi jednostavno ih zamijenite kaubojkama ili gležnjačama.