MISTERIOZNA BOGATAŠICA

Tko je samozatajna nasljednica Zarinog modnog carstva: Poput oca, i ona živi povučeno, podalje od očiju javnosti

10.05.2018 u 13:08

Bionic
Reading

Plavokosa Marta Ortega, 33-godišnja kći vlasnika najbogatijeg čovjeka na svijetu, 81-godišnjeg Španjolca Amancija Ortege, osnivača i vlasnika poznatih brendova poput Zare, Massimo Duttija i Pull & Beara, baš kao i njezin samozatajni otac, vodi vrlo povučen život daleko od očiju medija

Marta Ortega, najmlađa od troje djece Amancija Ortege, koji je prošle godine s prvog mjesta najbogatijih ljudi na svijetu zbacio osnivača Microsofta Billa Gatesa, nasljednica je kompanije Inditex, a upravo se ona još od svojih 20-ih priprema za preuzimanje modnog carstva od oca koji se prije nekoliko godina službeno umirovio.

Amancio Ortega Martu je dobio u svom drugom braku s Florom Perez, kojom se oženio 2001. godine. Iz prvog braka ima dvoje djece, Sandru i Marcosa.

Tridesettrogodišnja Španjolka, koja je zaposlena kao senior creative consultant u Zari, najbolja je reklama za brend koji obožavaju milijuni zaljubljenica u modu diljem svijeta, pa je se vrlo često može vidjeti u krpicama koje vole i kraljica Letizia, Kate Middleton, Michelle Obama, Olivia Palermo, Alexa Chung, Kendall i Kylie Jenner...

Poznata modna blogerica Garance Dore čak je skovala i termin 'Zaragasm' kako bi opisala današnju fascinaciju modnog svijeta Zarom…

Skromna Marta njeguje boho stil u kojem prevladavaju vedre, proljetne boje i odjeća načinjena od lepršavih, prozračnih tkanina, kakvih ne manjka u Zarinom asortimanu posljednjih nekoliko sezona.

Baš poput svog oca, Marta živi povučenim životom i izbjegava intervjue, a o njoj se vrlo malo toga zna.

  • +15
Marta Ortega Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Strastvena je jahačica već godinama, a 2012. udala se i za poznatog španjolskog jahača Sergija Alvareza, s kojim ima sina Amancija Jr-a. Par se razveo nakon manje od tri godine braka, a mlada bogatašica je novu ljubav pronašla u Carlosu Toretti, sinu poznatog argentinskog modnog dizajnera Roberta Torette.

Ljubav prema jahanju spojila ju je i s kćeri monegaške princeze Caroline Charlotte Casiraghi i grčkom nasljednicom Athinom Onassis, s kojima se često druži.

I ona je, kao i njezin otac koji je odrastao u siromaštvu te je sam stekao ogromno bogatstvo, svoj poslovni uspon počela od samog dna, pa je nakon diplome na ekonomskom fakultetu u Londonu radila i kao prodavačica u trgovinama Zare diljem Europe.

Inače, njezin otac je prvi put zauzeo mjesto najbogatijeg čovjeka na svijetu na top ljestvici magazina Forbes u listopadu 2015. godine.

Ortega, sin radnika na željeznici, svoju karijeru je započeo kao blagajnik u trgovini u rodnom gradu La Coruni. Nakon toga je s tadašnjom suprugom Rosalijom počeo šivati rublje i pidžame u dnevnom boravku. Već 1975. godine je pokrenuo modni brend Zara, a kasnije je osnovao krovnu kompaniju Inditex pod kojom su nastali brendovi Massimo Dutti i Pull&Bear.

Marta Ortega definitivno je ime na koje treba motriti u budućnosti. S obzirom na činjenicu da je Zara prošle godine samo u Velikoj Britaniji zaradila čak 535,2 milijuna funti, vjerojatno je jedno od najutjecajnijih nepoznatih modnih imena za koja niste nikad čuli.