VRIJEDI PROBATI

Tko bi rekao da je rajčica dobra i za ovo

06.05.2014 u 08:56

Bionic
Reading

Mnoga su istraživanja potvrdila kako je rajčica važna za zdravlje organizma te da čak može pomoći u borbi protiv kancerogenih bolesti, a sada znanstvenici tvrde da pomaže i protiv neplodnosti kod muškaraca

Glasnogovornica britanske Mreže za neplodnost Karen Veness naglašava kako ljudi većinom misle kako je ovaj problem povezan sa ženama budući da one nose dijete, ali zapravo se u pola slučajeva radi o lošoj kvaliteti sperme.

Studija objavljenja u klinici Cleveland sakupila je 12 istraživanja iz cijelog svijeta i objedinila rezultate. Sve studije kažu kako likopen iz rajčice može poboljšati broj spermatozoida i brzinu plivanja, a smanjiti broj abnormalnih spermija.

Druge su studije pokazale da nutrijenti iz rajčice također smanjuju bolesti prostate, a mogu usporiti ili čak zaustaviti napredovanje raka prostate.

Direktor klinike Cleveland Ashok Agarwal rekao je za Daily Mail da su već počeli s davanjem suplementa likopena muškarcima koji imaju neobjašnjive simptome neplodnosti. Prvi rezultati očekuju se iduće godine.