U CIJELOM SVIJETU

Tinejdžeri sve manje troše zbog recesije

  • Autor: N. LJ. J
  • Zadnja izmjena 17.09.2009 08:20
  • Objavljeno 17.09.2009 u 07:46
Dječak za računalom

Dječak za računalom

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

Finski web site Habbo Hotel napravio je istraživanje na 61.000 tinejdžera iz preko trideset država svijeta. Tema istraživanja – trošenje na osobne stvari

Tako se došlo do zaključka da i tinejdžeri sve manje troše na stvari koje smatraju bitnim, a to su prvenstveno kompjutorske igrice odjeća ali i hrana. Jedan od tri tinejdžera kaže kako dobiva manje novca od roditelja, i to zbog recesije te ovo smatraju glavnim razlogom smanjenja troškova.

Više od pedeset posto tinejdžera znatno manje troši u državama kao što su SAD, Španjolska te zemljama Latinske Amerike.

Devetnaest posto tinejdžera izjasnilo se da manje troši na kompjutorske igrice što je znatni udar na ovu industriju, jer su upravo tinejdžeri glavni kupci igrica.

Usporedbe radi, godišnja potrošnja američkih tinejdžera je 176 milijardi dolara, dok je onih brazilskih 43 milijarde dolara.

Više od pedeset posto tinejdžera u SAD-u, Francuskoj i Velikoj Britaniji smatra da će trebati barem tri godine za oporavak od recesije. Tinejdžeri u Finskoj, Švedskoj, Brazilu i Portugalu su optimističniji i smatraju da će se ekonomija oporaviti istim tempom i u istom razdoblju u kakvom je išla prema dolje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi