neobično, ali učinkovito

Tajna dobrog izgleda i mladolikosti: Tretmani ljepote u čiju učinkovitost se kunu pripadnice kraljevske obitelji

24.09.2021 u 17:26

Bionic
Reading

Predstavljajući osobe koje nigdje ne mogu proći nezapaženo, pripadnici kraljevske obitelji, očekivano, jako drže do vanjskog izgleda te se pridržavaju pažljive beauty rutine

Bilo da se radi o odlasku na kraljevsko vjenčanje ili pak na jedno od brojnih događanja u kraljevskom rasporedu, kraljevska obitelj riznica je inspirativne ljepote. Besprijekoran make-up je, naravno, nezaobilazan a svaka članica kraljevske obitelji ima svoj prepoznatljiv stil. Meghan Markle često se odlučuje za kombinaciju nude boje ruža, tamnog sjenila i lagane podloge koja tek djelomično prikriva pjegice dok Kate Middleton više naginje 'glossy' izgledu s naglašenim slojem maskare i suptilno nanesenim rumenilom.

Premda se njihovi make-up stilovi mogu učiniti jednostavnima te kao da ne zahtijevaju previše truda, to je zapravo jako dobra varka. Premda pripadnice kraljevske obitelji vrlo rijetko otkrivaju detalje svoje beauty rutine, stručnjaci su ipak uspjeli definirat nekoliko tretmana koje prakticiraju Kate Middleton, Meghan Markle i princeza Eugenie kako bi održale sjajan i mladenački izgled kože.

  • +19
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od tretmana s pčelinjim otrovom na koji odlazi Kate Middleton pa do mikrobladinga obrva koji prakticira princeze Eugenie, ovo su neki od najpopularnijih tretmana među pripadnicama kraljevske obitelji.

Tretman pčelinjim otrovom

Kate Middleton navodno je nekoliko dana prije Kraljevskog vjenčanja otišla na tretman pčelinjim voskom kod popularne engleske kozmetičarke Deborah Mitchell. Nazvan prirodni botoks u ovom tretmanu koristi se samo svježi otrov i uključuje prekrivanje lica pjenušavim sredstvom za čišćenje lica koje sadrži taj sastojak. Oponašajući učinak uboda pčele, tretman povećava protok krvi, pojačava proizvodnju kolagena i pomlađuje kožu – doista sjajan tretman za buduću kraljicu.

Tretman LED maskom

LED fototerapijski tretmani koriste infracrveno svjetlo za povećanje stanične energije i proizvodnju kolagena u koži, dok plavo svjetlo ubija sve klice i uklanja nastale izlaganju sunčevoj svjetlosti. Premda ga obično provode dermatolozi, tretman tretman se može obaviti kod kuće s LED maskom za lice. Tretman može smanjiti crvenilo i poboljšati teksturu kože, ostavljajući je glatkom i sjajnom. Preporučuje se tretman ponoviti svaka četiri tjedna kako bi se koža prilagodila. Upravo je ovaj tretman isprobala Meghan Markle prije vjenčanja s princem Harryjem.

Tretman kože laserom

Prema stručnjaku za kožu dr. Rossu Perryju, princeza Eugenie vjerojatno je redovito odlazila na ovaj tretman kako bi postigla izgled 'staklene kože' na dan svog vjenčanja. Laserski tretmani kože aktivno ciljaju i liječe bore, fine linije i oštećenja od sunca ostavljajući lice svježim i zategnutijim bez bolnih operacija ili injekcija.

Masaža oblikovanja lica

Prije vjenčanja s princem Harryjem Meghan Markle odlazila je na posebne tretmane masaže lica koju njezina prijateljica Nichola Joss na svom beauty blogu The Tig naziva 'najboljom na svijetu'. Meghan se redovito podvrgavala ovoj masaži kako bi oblikovala jagodice i čeljust. ‘Vježbe za lice radim kod jedne od svojih omiljenih estetičarki, Nichole Joss, koja vam u osnovi oblikuje lice iznutra prema van,' jednom prilikom je otkrila Meghan.

Ulje šipka

Kako bi postigla sjajno lice koje izgleda kao posuto rosom, Kate Middleton redovito koristi ulje šipka koje je vrlo učinkovito po pitanju posvjetljivanja tamnih mrlja, ali i vrlo učinkovito u borbi protiv natečenosti i umirivanja suhe, nadražene kože. Kate navodno obožava učinka ulja šipka na svojoj koži, što ni ne čudi jer to ulje sadrži masne kiseline, vitamin A i vitamin C koji pomažu ujednačiti ten i zadržati hidratiziran, sjajan izgled.

  • +6
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mikroblading obrva

Microblading je polutrajni tretman koji rezultira gušćim i punijim obrvama, a ovaj tretman obožava princeza Eugenie. Tretman se odnosi na kozmetički postupak tetoviranja koji tanke obrve ispunjava pigmentom te obično traje do tri godine.