ZA SVE KLASIČARKE

Tajna bijelog odijela Kate Middleton: Šalje moćnu poruku kroz svoju jednostavnost i eleganciju

24.06.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Odavno je Kate Middleton shvatila da joj jednostavni krojevi najbolje pristaju te ih rado prigrlila, a konačno su postali i njezin zaštitni znak. Posebno puno pažnje privukla je nedavno bijelim, elegantnim Alexander McQueen odijelom koje bira za vrlo važne angažmane

U bijeloj boji vojvotkinju od Cambridgea ne viđa se jako često, ali kada odabere jedan od svojih moćnih bijelih outfita, kao što je slučaj s Alexander McQueen odijelom, onda se o tome razglaba danima.

Britanska ljepotica doslovno je osvježila događanje u Londonu, kada se pojavila u ovom elegantno krojenom ženskom odijelu, koje je već nosila 2018. godine na 70. obljetnicu Windrush migracije.

Tajna moćnog bijelog odijela

Svaka žena koja teži klasici u svojoj garderobi ima jedno crno ali i jedno bijelo odijelo, za sve prigode koje se događaju u toplijoj sezoni. Ovaj komad odjeće popularizirala je Bianca Jagger, supruga legendarnog Micka Jaggera, koja se za rockera 1971. godine udala u sada već kultnom YSL bijelom odijelu.

Od tada smo brojne poznate, društveno visoko pozicionirane dame imali prilike vidjeti u bijelim odijelila. Nebrojeno puta nosila ga je političarka Hillary Clinton, koja obožava svoj Ralph Lauren dizajn. Obožavala ga je pjevačica Tina Turner, koja je YSL odijelo odjenula na dan odlaska od bivšeg supruga. Nosi ga i Amal Clooney, bivša prva dama Melania Trump.

Čini se kako ovaj na oko nježan komad odjeće zapravo šalje vrlo moćnu poruku. Zna to dobro vojvotkinja od Cambridgea, koja je još 2016. nosila Zara odijelo, a onda ga kombinirala s Roland Mouret sakoima u bijeloj boji.

Kroz godine se lijepa supruga princa Williama opredijelila nositi isključivo domaće dizajnere te dodatno raditi na promociji mode iz Velike Britanije. Otkako je u siječnju navršila 40 godina, vojvotkinja je podigla interes kada je u pitanju njezin imidž u javnosti.

  • +6
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Postala je svjesnija etiketa koje nosi i kamo je njezina podrška usmjerena - trenutno je to samo kod britanskih brendova, što je samouvjereno demonstrirala i tijekom jubilarnog vikenda u Emiliji Wickstead i Stelli McCartney. Takozvani 'Kate efekt' se pokazao uspješnim bilo u visokoj modi ili high street komadima.