EDUVIZIJA

Svladavanje osnovnoškolskog gradiva

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ako ste primijetili da vaše dijete puno vremena provodi uz računalo, ako ga neodoljivo privlači internet, vrijeme je da tu naviku i potrebu okrenete u korist njegovog obrazovanja. Predstavljamo vam prvi internetski portal u Hrvatskoj uz koji učenje postaje zabavno i lako


Sadržaji Eduvizije prate Nastavni plan i program Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, iz predmeta: biologija, fizika, kemija i matematika za sedmi i osmi razred te matematika za peti i šesti razred osnovne škole. Na portalu Eduvizija nalazi se više od 500 nastavnih lekcija u trajanju duljem od 45 sati. Sve lekcije prezentirane su audio-vizualno (dodatno i tekstom) i svaka lekcija ima rubrike koje učeniku omogućuju da gradivo ponovi, utvrdi, proširi i provjeri zapamćeno - odgovarajući na pitanja u kvizu uz svaku lekciju. Putem predmetnog foruma učenik može komunicirati sa svojim vršnjacima, članovima Eduvizije, razmjenjivati iskustva i informacije vezane uz učenje pojedinog predmeta, ali i obratiti se za pomoć predmetnom nastavniku iz stručnog tima Eduvizije.

Za roditelje
Eduvizija se posebno obraća i roditeljima svojih članova (učenika), poziva ih da sudjeluju u svladavanju nastavnog gradiva i prate napredovanje svog djeteta, jer im to omogućuje aplikacija Moodle u kojoj su sadržaji obrađeni. Roditelji preko korisničkog računa svog djeteta mogu pratiti kada se i koliko dugo njihovo dijete zadržalo uz određeni sadržaj (nastavni predmet) i s kakvim uspjehom (kviz).

Eduvizija – strpljiva, neumorna i pouzdana učiteljica u vašem domu
Za roditelje, Eduvizija je najpouzdanija i najstrpljivija učiteljica koju su mogli zamisliti. Učiteljica spremna u svakom trenutku nebrojeno puta ponoviti školsku lekciju, pokazati kako rješavati zadatak iz matematike i sl. Eduvizija je učiteljica na koju se svaki roditelj može osloniti – jer uz Eduviziju dijete ima nekoga kome može, bez ustručavanja, povjeriti sve svoje probleme s kojima se kroz učenje i školu susreće i dobiti stručnu pomoć kada mu ona ustreba.
Eduvizija je sigurno mjesto na internetu, mjesto na kojemu djeca neće naći neprimjerene sadržaje, djelić cyber prostora u kojemu boravak vašega djeteta nije izgubljeno vrijeme.

Razvijanje informatičkih kompetencija
Eduvizija nije samo učenje nastavnog gradiva, Eduvizija će konkretnom internetskom komunikacijom (kroz forum, videokonferencije, razmjenu tekstualnog, foto i videomaterijala) dati priliku našim osnovcima da na najbolji mogući način razvijaju svoje informatičke kompetencije.

Kako do Eduvizije

Do sadržaja Eduvizije možete doći vrlo jednostavno. Učlanjivanjem (pretplatom) u zajednicu Eduvizija stičete pravo na korištenje sadržaja portala. Svaki korisnik dobiva svoju šifru kojom se registrira na portalu i uz pomoć koje može pratiti sadržaj videolekcija za razred u koji je učlanjen - i to neograničeni broj puta.
Više o Eduviziji možete saznati na stranici www.eduvizija.hr gdje se možete registrirati kao gost i besplatno pogledati demo lekcije.

Zabavni portal Eduvizije
Zabava - dostupna svima!
Poseban dio portala čine zabavne stranice koje učenicima nude njima zanimljive sadržaje i informacije o aktualnim zbivanjima koja su njima zanimljiva.
Uz Eduviziju učenici se mogu okušati u online novinarstvu, podijeliti svoja umijeća s drugim članovima, predstaviti svoje hobije i kućne ljubimce i još mnogo toga. Zabava s obrazovnom dimenzijom čeka vašu djecu na http://www.eduvizija.hr/portal/

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi