Trgovački lanac Kaufland nastavlja s projektom

Svježe voće i povrće za svako dijete

05.09.2018 u 11:45

Bionic
Reading

Isporučene su prve donacije svježeg voća i povrća za osnovnoškolce

'Kaufland škola ViP' društveno je odgovoran projekt kojim će se djeci u osnovnim školama do kraja ove školske godine donirati gotovo 120 tona svježeg voća i povrća.

Od početka ovogodišnjeg natjecanja projekt prati Marijana Batinić, poznata voditeljica koja kao majka trogodišnjeg djeteta sve više osjeća koliko je važno pravovremeno stvoriti zdrave navike. 'Primjećujem djecu u dobi moje kćerke kako jedu brzu hranu i gomilu slatkiša s čime se nikako ne slažem jer smatram da je uravnotežena prehrana neophodna od malih nogu. Zato mi je jako drago što je trgovački lanac Kaufland pokrenuo ovakvu inicijativu koju u potpunosti podržavam', ispričala nam je Marijana.

'Projekt je pokrenut još prošle godine kada smo ostvarili suradnju s 24 osnovne škole u Hrvatskoj. Ove godine prijavilo se čak 3 puta više škola od kojih je 38 osvojilo godišnju donaciju svježeg voća i povrća, što je gotovo 16 000 učenika. Voće i povrće donirat će se svakog tjedna, do kraja školske godine 2018./2019. Sigurni smo da će učenici uživati u svježim namirnicama', objasnila nam je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

Da su svježi proizvodi zaista toliko važni potvrdila je i Tena Niseteo, klinička nutricionistica Klinike za dječje bolesti u Zagrebu, rekavši kako su djeca u današnje vrijeme izložena svim vrstama namirnica i prehrambenih proizvoda, pa i onim 'lošim' koje sadrže prevelike količine šećera, soli ili umjetnih tvari. Broj pretile djece u Hrvatskoj je alarmantan i u porastu, stoga je još važnije da je djeci i svježe voće i povrće redovito na raspolaganju. Jer – vjerovali ili ne – djeca to vole, samo im treba ponuditi.

Djeci u školama želimo naravno puno uspjeha, a da će im zdravi i svježi obroci u tome pomoći, u to ne sumnjamo.

Koje su sve škole pobijedile u ovogodišnjem natjecanju kao i ostale detalje provjerite na www.kaufland.hr/skolavip.