OD 1. DO 8. TRAVNJA

Svjetski tjedan homeopatije

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.03.2009 15:19
  • Objavljeno 31.03.2009 u 15:00
homeopatija

homeopatija

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Images

Povodom 254. obljetnice rođenja Samuela Hahnemanna (rođen 10. travnja 1755), utemeljitelja homeopatije kao načina liječenja, homeopatske udruge u Republici Hrvatskoj brojnim događanjima obilježavaju Svjetski tjedan homeopatije

Svjetski tjedan homeopatije u Hrvatskoj se održava četvrti put, a bit će obilježen besplatnim radionicama, predavanjima za javnost i promocijom knjige.

Kako su tema ovogodišnjeg homeopatskog tjedna u cijelome svijetu alergije, već prvog travnja u Gradskoj knjižnici Zagreb, na Starčevićevom trgu 6, održat će se predavanje 'Homeopatija i alergije'.

Homeopatija je komplementarna, integrativna medicina koja ima holistički pristup čovjeku i njegovu zdravlju uzimajući u obzir fizički, emotivni, mentalni i duhovni aspekt, kao i odnos osobe u obitelji, široj i užoj zajednici. Dakle, klasična medicina alergiju tretira antihistaminicima, dekongestivima, kortikosteroidima, odnosno djeluje na simptome, a ne liječi uzrok alergije.

Lijekovi sprečavaju ili ublažavaju simptome tako da se bolest potiskuje na dublje razine, tj. može se razviti teži oblik bolesti u kraćem ili dužem vremenskom razdoblju od one koja se liječi.

Guliver/GettyImages

Guliver/GettyImages

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Images

Homeopatski pripravak ne može dovesti do štetnih reakcija

Prema principima klasične homeopatije, koja je učinkovita u tretiranju akutnih i kroničnih alergija, ne tretiraju se simptomi, kao što je Hahnemann opisao u Oganonu: 'Simptom sam za sebe nije bolest, isto kao što ni stopalo samo za sebe nije čovjek.'

Homepatija smatra da treba liječiti izrazitu osjetljivost organizma i sklonost alergijskim reakcijama te da uzrok u nekoj alergijskoj reakciji nije alergen. To je razlog zašto je homeopatija vrlo dobra za osobe koje su alergične na više alergena.

Homeopatija, iako cjelovit sustav liječenja, nije isključiva. U svom osnovnom cilju, a to je pomoć pacijentu, otvorena je za svaku suradnju s klasičnom, kao i s drugim vrstama medicine.

Tijekom tjedna svi zainteresirani moći će saznati puno o homeopatiji, na koji način djeluje i o njezinim dometima. U četvrtak, 2. travnja 2009. u 19 sati bit će promocija knjige 'Homeopatija za svakoga' koja će se održati u knjižnici Bogdana Ogrizovića.
Raspored ostalih predavanja može se naći na i na stranici www.homeopatija.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!