VLASNIK OUTLAND DENIMA

Svi je kopiraju: 'Ako Meghan Markle nosi odjeću vašeg brenda, to je kao da ste dobili na lotu'

18.10.2018 u 12:16

Bionic
Reading

Meghan Markle, 37-godišnja vojvotkinja od Cambridgea, nova je modna ikona na britanskom kraljevskom dvoru, a njezine stajlinge modne ovisnice prate s velikom pozornosti

Lijepa Amerikanka u društvu supruga princa Harryja trenutačno se nalazi u posjetu Australiji gdje briljira svojim modnim odabirima.

Naravno, sve što odjene ova fashionistica koja je potpuno zasjenila šogoricu Kate Middleton, rasproda se u tren oka, pa su nakon što je internet poludio za bijelom haljinom australske dizajnerice Karen Gee, crne traperice brenda Outland Denim koje je nosila buduća mama postale su predmetom žudnje mnogih modnih ovisnica.

  • +29
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Crne traperice, model 'Harriet' čija je cijena 1.280 kuna potpisuje brend Outland Denim, a za ovim je hlačama zavladala neviđena pomama nakon što se Meghan pojavila u njima. Traperice su se u samo nekoliko sati rasprodale što je začudilo i osnivača brenda Jamesa Bartlea.

'Ako Meghan nosi nešto s vašim potpisom to je kao da ste osvojili na modnom lotu. Mi bismo dnevno prodali oko 10 pari dnevno putem naše web stranice, a u nekoliko sati rasprodali smo sve modele 'Harriet'. Naravno, prodali smo i druge modele naših traperica', kaže oduševljeni James Bartle kojeg je iznenadilo zanimanje za njegovim trapericama.

  • +4
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Fanovi elegantne Amerikanke koja je očarala Britance, ali i cijeli svijet svojim modnim stilom, ne trebaju se brinuti jer J. Bartle kaže kako će uskoro svi modeli traperica biti dostupni u prodaji.

Inače, kaže kako ga je za Outland Denim nadahnuo susret s aktivisticama za borbu protiv trgovine ljudine te je otvorio tvornicu u Kambodži kako bi se ponudila mogućnost za zapošljavanje mladih žena iz udaljenih sela, a bez tih radnih mogućnosti djevojke i mlade žene lako bi postale žrtve traffickinga.

  • +4
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njihovi su proizvodi, objašnjava Bartle, od prirodnih tkanina proizvedeni prema najvišim etičkim i ekološkim standardima, a pakiranje je od recikliranog materijala.

'Meghan Markle je žestoka pobornica prava žena pa vjerujem kako su njezini stilisti odabrali traperice s našim potpisom upravo zbog toga', rekao je.

'Meghan efekt' pokazao se i na primjeru bijele haljine bez rukava s potpisom australske, relativno nepoznate dizajnerice, Karen Gee.

Minimalistička kreacija koja se u prodaji nalazi po cijeni od 11 tisuća kuna, zadao je slatke muke dizajnerici čija se službena stranica srušila uslijed rekordne potražnje za kreacijom u kojoj se vojvotkinja od Sussexa pojavila nakon vijesti o trudnoći.

'Svi se trenutno osjećamo kao ponosne majke. Iznimno smo uzbuđeni', izjavila je glasnogovornica brenda, a sama dizajnerica dodala je kako je ponosna na činjenicu da se u njezinoj haljini pojavila Meghan, osobito uzme li se u obzir to da nije riječ o svjetski priznatom brendu.

Australska dizajnerica otkrila je i kako je ususret australskoj turneji Meghan Markle i princa Harryja na adresu Kensingtonske palače poslala nekoliko svojih kreacija na razmatranje, no potpisivanjem obaveznog ugovora o povjerljivosti javnosti nije mogla otkriti nikakve detalje.

  • +41
Meghan Markle - svi stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako je svojedobno objavio Newsweek, vojvotkinja od Cambridgea indirektno svake godine donese milijardu funti britanskoj modnoj industriji, a čini se kako će je markantna Amerikanka, kako je krenula, vrlo brzo dostići.

  • +57
Meghan Markle u drugom stanju Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Na svojoj je koži Meghan efekt osjetio i bračni par Hieatt koji stoji iza brenda Huit u čijim se trapericama pojavila Meghan Markle početkom godine u Cardiffu.

Meghanine crne traperice relativno nepoznatog britanskog brenda Hiut koje je nosila prilikom posjeta Cardiffu, izazvale su toliko zanimanje da se ta mala obiteljska tvrtka koja ih proizvodi morala preseliti u veći prostor kako bi stigli isporučivati narudžbe.

Meghanine traperice su toliko zaludjele fashionistice da je lista čekanja za taj model u jednom trenutku trajala tri mjeseca. Uske crne traperice čija je cijena 230 funti oko 1900 kuna, proizvodi mali brend iza kojeg stoje supružnici David Hieatt (53) i njegova supruga Clare (49) koji su biznis pokrenuli još 2011. godine nakon što su odlučili napustiti PR vode, te prodali svoj brend odjeće Howies za 3,2 milijuna dolara.

'Naša web stranica je potpuno podivljala! Sad imamo listu čekanja na traperice od tri mjeseca. Uposlili smo još ljudi i moramo se seliti u novi prostor', nije krio svoje zadovoljstvo David Hieatt.