ZA TRENDSETERICE

Svi ih žele: Ovo su najtraženije krpice i brendovi u 2018.

26.04.2018 u 14:27

Bionic
Reading

Lyst, globalna modna platforma za pretraživanje, objavila je tromjesječno izvješće koje se bavi najpoželjnijim brendovima i aktualnim trendovima, a rezultati bi mogli iznenaditi upućene u modna kretanja na tržištu

Najnovije Lystovo izvješće je pokazalo da je kultni Gucci koji je prošle godine prema godišnjem izvješću Lysta bio brend godine, pao na drugo mjesto - istisnuo ga je sve popularniji brend Balenciaga na čijem je čelu kreativni Gruzijac Demna Gvasalia.

Gucci se nalazi u sklopu francuske modne kuće Kering koja je ostvarila rast prodaje u prva tri mjeseca ove godine. Inače, 2015. godine Alessandro Michele zamijenio je Fridu Giannini na poziciji kreativnog direktora Guccija, nakon nekoliko godina pada prodaje tog talijanskog brenda. On je uveo razigranije, rodno neutralne dizajne namijenjene mlađim potrošačima te redizajnirao Guccijeve trgovine, čime se 97-godišnji brend vratio na staze rasta. No čini se da to ipak nije bilo dovoljno da Gucci zadrži prvo mjesto.

  • +5
Top 10 najpoželjnijih komada u 2018. Izvor: Promo fotografije / Autor: Auto

Iako su prihodi Guccija skočili su 37 posto, a YSL-a za 12 posto, brend Balenciaga bilježi veliku popularnost, osobito u području streetweara.

Izvještaj je pokazao i zanimljiv detalj: imenovanje Virgila Abloha kao kreativnog direktora muške linije francuske kuće Louis Vuitton pozitivno je utjecalo na popularnost njegovog brenda Off-White koji se probio na četvrto mjesto.

Prema Lystovom izvješću ovo su najpoželjniji brendovi ove godine:

1. Balenciaga

2. Gucci

3. Vetements

4. Off-White

5. Stone Island

6. Givenchy

7. Moncler

8. Dolce & Gabbana

9. Yeezy

10. Valentino