RETRO ŠARMA

Svi ih nose: Ove sunčane naočale obilježit će tople mjesece pred nama

08.02.2024 u 12:16

Bionic
Reading

Moći koju posjeduju sunčane naočale i njihovu efektu na stajlinge svjedočili su brojni, a u toplim mjesecima pred nama, po svemu sudeći, glavnu riječ vodit će modeli inspirirani modom 70-ih

Avijatičarski modeli sunčanih naočala doživljavaju pravu modnu renesansu, no ne i bilo kakve verzije. Modeli predimenzioniranih okvira i u duhu ludih 70-ih sada su najpoželjniji.

Potvrđuju to posljednjih mjeseci brojne fashionistice okupljene na Tjednima mode u svjetskim prijestolnicama, uz bok damama iz svijeta slavnih.

Oskarovka Jennifer Lawrence posljednja je u nizu slavnih dama koje nisu odoljele dodatku predimenzioniranih avijatičarki.

  • +2
Jennifer Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: JAVILES/BRUCE / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Njezin odabir činio je model s metalnim okvirom talijanskog brenda Bottega Veneta, a upravo njegove verzije avijatorica retro šarma pokazale su se najpopularnijim na modnoj sceni.

Tijekom nedavnog Tjedna visoke mode u Parizu, sa Botteginim avijatičarkama na licu ugledana je i latino diva Jennifer Lopez - ujedno i najveća obožavateljica ove siluete sunčanih naočala među poznatim damama.

Oskarovka Angelina Jolie, s druge strane, nije odoljela verziji s potpisom francuskog Diora, koja savršeno pristaje njezinim stajlinzima u duhu modnog minimalizma.

Nova poželjnost predimenzioniranih avijatorica u duhu 70-ih na modnoj sceni u drugi plan izgurala je donedavno omiljene modele ovalnog okvira a, po svemu sudeći, obilježit će tople mjesece pred nama.

  • +3
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Avijatorice sa metalnim okvirom najklasičniji su izbor, no puno je onih s acetatnim okvirom, kakve danas nude svi relevantni dizajnerski brendovi, na čelu s talijanskom Bottega Venetom.

  • +6
Velike avijatorice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo