trendi i udobne

Svi ih nose: I ovog ljeta niti jedne cipele neće biti tako popularne kao 'ružne sandale'

22.05.2023 u 13:35

Bionic
Reading

I ovog ljeta Birkenstock sandale predstavljat će sigurnu modnu okladu. Jedne od najpopularnijih 'ružnih' sandala ove sezone nose se uz baš sve, i uz to spajaju trend i udobnost

Popularne birkenstokice se vraćaju na modnu scenu ovog ljeta! Iako bi mnogi rekli da, zahvaljujući njihovoj velikoj udobnosti, zapravo nikada nisu ni napustile modnu scenu.

U korak s trendovima i udobnošću koja je sve više na cijeni, popularni brend je upravo predstavio novu capsule kolekciju ograničenog izdanja koja slavi tri kultna modela: sandale Madrid, Arizona i Gizeh, koje redom slave svoju 60., 50. i 40. godišnjicu.

Birkenstock, sigurna modna oklada za ljeto

Davne 1774. godine pod vodstvom Johanna Birkenstocka predstavljen je prvi model Birkenstock cipele. No, tek stoljeće kasnije obiteljska tvrtka u ponudu je uvrstila cipele s omotnim potplatom od pluta, tada rezervirane za medicinske radnike.

Unatoč vrhunskoj udobnosti svojih cipela, njemački brend borio se da osvoji modni svijet sve do 1970., kada su ih cool klinci konačno prihvatili u Sjedinjenim Državama. U 1990-ima, legendarne sandale predstavljene su u novoj paleti boja, prije nego što su ih prepoznali modeli i druge street style influencerice koje su se klele u udobnost i ljepotu Birkenstock sandala koje su nosili čak i za trajanje brojnih tjedana mode.

Ove godine brend naglasak ponovno stavlja na svoja tri glavna modela. Tu je model Madrid, prve sandale koje je dizajnirao ovaj brend, zatim model Arizona, simbol kontrakulture 1970-ih te Gizeh, sandale dizajnirane 1983. Sva tri modela dolaze u ukupno osam boja.

Svaka sandala je numerirana i dolazi s parom starinskih čarapa. Uz to, kolekcija je ograničena prema godini nastanka svakog od modela: 1963 para za Madrid, 1973 para za Arizonu i 1983 para za Gizeh model. Vrlo domišljato i privlačno za sve veći broj 'ružnih' sandala.

  • +2
Birkenstock sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo