tako trendi

Svi ga žele u ormaru: Ovaj komad iz muškog ormara osvojio je žene, a nose ga umjesto majice

11.05.2021 u 21:03

Bionic
Reading

Prsluci su najnoviji modni hit koji je osvojio zaljubljenice u modu i trendseterice na Instagramu. Uspješno zamijenivši bluze, košulje i majice, ovaj modni komad, koji možete posuditi i iz muškoga ormara, predstavlja trend koji će sigurno obilježiti ovu sezonu

Kratki prsluci na kopčanje, oni kakvi se inače nose uz elegantna muška odijela, ove sezone u modu se vraćaju u velikom stilu i već na prvi pogled osvajaju brojne modne zaljubljenike. Dolazak ovog trenda dao se naslutiti ako u obzir uzmemo prethodne modne hitove poput uskih potkošulja majica te blejzera bez rukava.

Po svemu sudeći, odjevni komadi iz muškog ormara odlično se snalaze u svakodnevnim ležernim kombinacijama dajući im notu zavodljivost i elegancije. Instagram pofile trendseterica preplavile su fotografije stajlinga s mini prslukom na kopčanje, a model koji svi žele je onaj vrlo šik, kratak, visoko i koso rezan s prednje strane i po mogućnosti u bež tonovima.

Najveća razlika od oversize verzije je ta da mini prsluk ne zahtijeva nošenje majice, košulje ili topa. On predstavlja odličan zaseban odjevni predmet koji se lako uklapa u različite modne kombinacije. Odlično će izgledati u monokromnom, potpuno bež stajlingu uparen s hlačama od odijela opuštenog kroja, ali i sa svijetlim te klasično plavim trapericama.

Kada temperature porastu, ovaj modni trend odlično će se prilagoditi kratkim odjevnim komadima, od traper suknji i hlača pa do lanenih bermuda.

Prsluke su 2000-ih furale zvijezde poput Kate Moss i Sienne Miller, no u malo drugačijem stilu. Tada se ovaj odjevni komad nosio otkopčan, uz usku majicu ili top te često preko haljine. Međutim, ako želite biti u trendu upravo to trebate izbjeći – ove sezone prsluci se nose isključivo zakopčani.

Apsolutni trend je prsluk nositi bez majice ili košulje ispod, no ako se ipak odlučite odjenuti ih, pripazite na kombinacije stilova. Naime, kombinacija prsluka i bijele košulje vrlo lako može izgledati poput konobarske uniforme. Kako biste to izbjegli birajte košulje s puf rukavima te kontrastne boje prsluka i hlača. Također, prsluk se može odlično kombinirati s dugim balonerom za hladnijih proljetnih dana.

Prije nego li se bacite na kupovinu, ovaj mali savjet vrlo dobro će vam doći: Ovogodišnji trend prsluci nastali su po uzori na prsluke iz trodijelnih muških odijela, pa je dobra ideja provjeriti i ponudu na muškom odjelu, ali u second hand trgovinama. I ne zaboravite zaviriti u ormar svoje jače polovice.