PRAVI INFLUENCERI

Sve što odjenu - postane viralno: Oni su novi kreatori trendova na modnoj sceni

19.04.2023 u 21:06

Bionic
Reading

Dobro poznatim miljenicima modne industrije, poput Zendaye, Belle Hadid i Timothéea Chalameta, sada se pridružuju neka nova imena, o čemu dovoljno svjedoči novi izvještaj modne platforme Stylight

Nakon što je nedavno otkrio trendove koji će obilježiti proljetnu sezonu, Stylight donosi popis imena koja danas slove kao novi kreatori trendova na modnoj sceni.

Jenna Ortega

Danas najpoznatija po ulozi Wednesday Addams u popularnoj Netflixovoj seriji, Jenna Ortega je ove godine katapultirana u središte pozornosti. Njezin stil na malim ekranima donio joj je neslužbenu titulu kraljice gothcorea – s pretraživanjem tog trenda koje doseže brojku od 2,5 tisuća.

  • +9
Jenna Ortega Izvor: Profimedia / Autor: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Njezin stil izvan serije također ne prolazi nezapaženo. Nakon što je na crvenom tepihu predstavila wolf cut, zabilježen je porast od 65 posto u pretragama ove frizure na Googleu. Stil joj je profinjen, sofisticiran i nerijetko uključuje monokromatske crno-bijele kombinacije. Često smo je viđali kako nosi šik uske kravate, a u usporedbi s prošlom godinom, pretraživanje ovih dodataka na Stylightu je skočilo za 100 posto.

Amelia Gray Hamlin

Možda nosi titulu nepo bebe, ali kći glumice Lise Rinne posljednjih mjeseci itekako je dokazala svoje manekenske sposobnosti noseći modne revije brendova kao što su Vivienne Westwood, Diesel, Dsquared2 i Jean-Paul Gaultier.

TikTok bruji o njezinoj ljepoti koja brojne podsjeća na izgled Angeline Jolie u 90-ima, s tamnim usnama, tankim obrvama i blijedom kožom. TikTok je ovom izgledu dao nadimak succubus chic - a uz taj hype, pretraživanje ovog novog standarda ljepote poraslo je za čak 238 posto na Googleu.

Izgled Gray Halmin izvan dužnosti modela također privlači pozornost - njezin opušteni stil obično se sastoji od kargo suknji, majica bez rukava, prevelikih bomber jakni i sportskih sunčanih naočala - komada kakve podjednako obožava nositi njezina kolegica s modnih pista Bella Hadid. Na Stylightu je zabilježen porast pretraga od preko 1000 posto za kargo suknjama i sportskim modelima sunčanih naočala.

Lisa i Lena Mantler

Lisa i Lena Mantler vjerojatno su najpoznatije blizanke u Njemačkoj. Internetsku karijeru započele su snimanjem plesnih videa na Musicallyju (TikTokovom prethodniku), a od tada je njihova baza obožavatelja eksplodirala do više od 13 milijuna pratitelja na TikToku i preko 19,3 milijuna njih na Instagramu. U međuvremenu je njihov modni stil postao još jedan od razloga zbog kojih su toliko poznate i nalaze se na listi modne platforme Stylight.

Iako su blizanke, stil odijevanja im se bitno razlikuje. Lisa preferira ženstvenu i prilično razigranu odjeću dok se Lena ističe svojim androginim stilom u znaku predimenzioniranih komada koji privlače modne konzumente. Odjeća vrećastog kroja veliki je trend ove godine, što potvrđuje interes za nju na Stylightu. U usporedbi s prošlom godinom, potražnja za predimenzioniranim džemperima veća je za 106 posto, a za bejzbolskim kapama porasla je za 17 posto.

Héctor Bellerín

Héctor Bellerín nije samo talentirani nogometaš sa sposobnošću prilagođavanja najrazličitijim situacijama na terenu, već i modna ikona. Njegova uloga trendsetera ipak nadilazi nogomet. Mnogi korisnici na TikToku opisuju njegov stil kao blokecore, estetiku koja uključuje široke traperice, bejzbolske kape i klasične dresove prožete sportskom odjećom i vintage elementima.

Estetika blokecore procvjetala je protekle godine, a samo prošlog mjeseca zabilježeno je 2,5 tisuća pretraživanja za ovim modnim terminom na Stylightu. Jedan od ključnih komada obuće koji ide uz blokecore su legendarne tenisice Samba s potpisom Adidasa, a u posljednjih godinu dana na Googleu su pretraživane 551 posto više.

Bellerínov osjećaj za stil, međutim, nije ograničen samo na neku specifičnu estetiku; također se pojavljivao na stranicama prestižnih modnih časopisa kao što su Vogue i GQ, ali i na modnoj pisti noseći reviju za Louis Vuitton. Na naslovnici časopisa GQ pozirao je noseći ultracool beretku s potpisom talijanske Prade, stiliziranu na nonšalantan način, a prošle godine na Stylightu je zabilježen porast potražnje za beretkama od 117 posto.

  • +3
Slavne trendseterice u Adidasovim tenisicama Samba Izvor: Profimedia / Autor: @JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Gabriella Karefa-Johnson

Modna stručnjakinja i urednica Gabriella Karefa-Johnson lice je koje trebate znati kada je u pitanju moda, istaknuo je Stylight. Poznata je po svom eklektičnom stilu, a njezini stajlinzi obično uključuje svijetle nijanse uz šarene i odvažne uzorke. Bilo da se radi o šarenom heklanom sakou ili poluprozirnoj psihodeličnoj haljini Jean-Paula Gaultiera, ljudima se sviđa način na koji stilizira svoje šarene odjevne kombinacije. Potražnja za njima na Stylightu je protekle godine porasla za 605 posto.

Kao moćna sila u industriji, Karefa-Johnson sama je stilizirala 13 međunarodnih naslovnica Voguea, na kojima su velika imena poput Amande Gorman i Serene Williams, a postala je i sutkinjom druge sezone Netlixovog modnog showa 'Next in Fashion' uz voditeljski tandem Tanu France i Gigi Hadid.