FITOVAL PROTIV ISPADANJA KOSE

Svatko može imati lijepu, čvrstu i sjajnu kosu!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2011 13:35
  • Objavljeno 07.03.2011 u 08:00
Fitoval_01

Fitoval_01

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Početak proljeća predstavlja razdoblje kada naša kosa ispada više nego uobičajeno. Sezonsko ispadanje kose je prirodni fiziološki proces koji se ne može prevenirati, ali se može umanjiti kvalitetnom i adekvatnom njegom. Osim sezonskog ispadanja postoje i brojni drugi uzroci koji dovode do pojačanog gubitka kose i koje također možemo prevenirati. Neupitno je istaknuti da svi mi želimo imali lijepu, sjajnu i čvrstu kosu koja predstavlja ideal ljepote. Ali kako to postići

Normalno gubimo između 80 do 100 vlasi dnevno. Ako je taj gubitak veći govorimo o pojačanom ispadanju kose. Naravno da ne možemo precizno odrediti broj ispalih vlasi, ali možemo zato zamijetiti pojačano ispadanje tijekom pranja kose, veći broj ispalih vlasi na jastuku, odjeći, četkama. Osim ispadanja naša kosa postaje i vizualno tanja u blizini vlasišta. Ovaj problem obeshrabruje mnoge ljude. Problem ispadanja kose jedan je od najčešćih : zahvaća 30% muškaraca starijih od 30. godina i svaku drugu ženu nakon 60.godine.

Što sve uzrokuje ispadanje kose?
Dermatolozi često dijele ispadanje kose na privremeni i trajni. Faktori koji uzrokuju privremeni gubitak kose mogu biti vanjski ( sezonski pojačani gubitak kose, stres, neadekvatna prehrana,neadekvatna njega) ili unutrašnji( hormonalne promjene povezane s trudnoćom i oslabljeni imunološki sustav). Trajni gubitak kose obično je rezultat smanjenja broja folikula vlasi, trajnog slabljenja aktivnosti folikula vlasi ili različitih kožnih oboljenja.

Možemo li zaustaviti gubitak kose?
Privremeni gubitak kose možemo zaustaviti detektiranjem i uklanjanjem uzroka pojačanog ispadanja te potaknuti rast kose adekvatnom njegom . Medicinski tretmani u ovom slučaju rijetko su potrebni. Pri trajnom gubitku kose ponekad je vrlo teško ili gotovo nemoguće zaustaviti gubitak kose. U tim slučajevima medicinski tretman i adekvatna njega su nužni. Bez obzira na uzrok važno je što ranije primijetiti pojačano ispadanje kose i poduzeti potrebne korake.

Kako prevenirati pojačani gubitak kose?
Proljetno ispadanje kose često je uzrokovano manjkom vitamina u zimskom razdoblju. Stoga je važno korijen kose opskrbiti hranjivim tvarima potrebnim za njihov rast i regeneraciju. Rast kose treba biti potaknut adekvatnom njegom koja osigurava dodatnu energiju kosi, poboljšava njezinu otpornost te potiče cirkulaciju vlasišta, isto kao i pri ostalim uzrocima povećanog ispadanja kose.

Krkini laboratoriji spojili su jedinstvenu kvalitetu i farmaceutsko znanje te su razvili liniju proizvoda Fitoval protiv ispadanja kose koja osigurava cjelovit pristup rješavanju problema ispadanja kose. Fitoval linija protiv ispadanja sastoji se od šampona, losiona i kapsula. Fitoval šampon protiv ispadanja kose predstavlja pravi energetski koktel koji stanicama korijena kose osigurava dodatni izvor energije za brže obnavljanje i rast te je namijenjen za redovitu primjenu. Fitoval losion protiv ispadanja kose patentirana je formula za intenzivnu njegu koja dubinski opskrbljuje korijen kose hranjivim tvarima i poboljšava prokrvljenost. Idealna je nadopuna šamponu jer je izuzetno jednostavan za upotrebu, ne masti kosu i ne nadražuje vlasište.

Fitoval kapsule predstavljaju biološku prehranu kojom se korijen vlasi opskrbljuje tvarima potrebnim za njihov rast i obnavljanje. Vitamini i minerali te aminokiselina cistin jačaju kosu, pospješuju njezinu strukturu i sprječavaju prekomjeran gubitak. Putem krvotoka opskrbljuju korijen kose tvarima potrebnim za rast i obnavljanje. Upotrebom kombinacije proizvoda kosa se ubrzano obnavlja te se sprječava njezino prekomjerno ispadanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi