LIJEPA I NJEGOVANA

Svakodnevno njegujete kožu, ali niste zadovoljni rezultatima? Možda radite neku od ove četiri vrlo česte pogreške

18.11.2020 u 16:13

Bionic
Reading

Frustrira to što trošite puno vremena i novca na svakodnevnu njegu kožu, no niste nimalo zadovoljni rezultatom. Iako nikad ne zaboravljate na čišćenje ili nanošenje kreme, nezadovoljni ste? Razmislite o tome radite li i vi neke od ovih čestih grešaka prilikom njege

Čišćenje lica čini se kao vrlo jednostavan proces, no je li to baš tako?

Postoji nekoliko važnih stvari na koje bismo trebali pripaziti - no često ni sami nismo svjesni toga da ih radimo.

Ove četiri najčešće pogreške pri čišćenju mogu oštetiti vašu kožu:

1. Previše čistite

Da, i to je moguće. Dvostruko, pa i trostruko čišćenje različitim sredstvima navodno je posebno učinkovito i čini čuda. Ali možda to vašoj koži ne odgovara!. Kvalitetno sredstvo za čišćenje dovoljno je za uklanjanje ostataka šminke, no bez pretjeranog nadraživanja kože.

2. Prejako 'ribate'

Naravno da želite jako dobro očistiti kožu. Ali ako pretjerate s četkom za lice ili sredstvima za čišćenje s efektom pilinga, brzo ćete izazvati posljedice poput crvenila, upala, akni... Osobito ujutro čišćenje bi trebalo biti osvježavajuće i nježno.

3. Vaše sredstvo za čišćenje je preagresivno

Gornji sloj kože, epiderma, posebno je važan za zaštitu od utjecaja okoline poput UV zraka ili onečišćenja zraka. Ako je vaše sredstvo za čišćenje previše agresivno, oštećuje ovu zaštitnu barijeru kože i oslobađa put za upale. Radije se odlučite za blaže proizvode koji neće oštetiti vašu kožu.

4. Voda je pogrešne temperature

Koža voli rutinu! To se odnosi i na vodu koju koristimo. Mnogi dermatolozi se ne slažu s tvrdnjom da će prvo topla pa hladna kupka za lice stimulirati stanice i zategnuti kožu. Umjesto toga, savjetuju da je bolje držati se umivanja samo mlakom vodom i ujutro i navečer.