PANDEMIJI USPRKOS

Zavladali su Instagramom i modnim pistama: Ruževi za usne koji će ove jeseni biti pravi hit

02.10.2020 u 11:39

Bionic
Reading

Vladajuća pandemija koronavirusa uvelike je utjecala i na beauty industriju. Zahvaljujući obvezi nošenja maski, one sve više obeshrabruju žene u nošenju omiljenih ruževa za usne, a prema istraživanju tvrtke Nielson, samo u Francuskoj prodaja ruževa pala je za 26 posto u posljednjih osam mjeseci, no njihova popularnost i dalje ne jenjava, barem kada je riječ o najutjecajnijoj društvenoj mreži na svijetu, Instagramu

Kao po pitanju nijansi lakova za nokte, pojedine boje ruževa smatrat će se velikim sezonskim trendom, a sudeći po Instagramu i trendovima po pitanju make-upa predstavljenih na modnim pistama, ove nijanse ruževa vodit će glavnu riječ u narednim mjesecima.

Tamne nijanse ruževa

Veoma popularni 2010-ih, tamni ruževi ponovno su aktualizirani orilikom predstavljanja aktualnih kolekcija renomiranih dizajnerskih brendova na Tjednima mode, a najbolje će izgledati u kombinaciji s minmalnim make-upom u znaku tankog sloja maskare i ružičastih obraza. Nepisano pravilo 'više je manje' po pitanju tamnih ruževa za usne je ono koje biste trebali usvojiti.

Sjajni ruževi

Kao što je slučaj s pojedinim modnim trendovima, oni u beauty svijetu također se s vremena na vrijeme ponovno aktualiziraju. U slučaju ruževa za usne, navedeno se nesumnjivo odnosi na ruževe poput sjajila koje na usnama ostavljaju vinilni efekt. Spomenuti beauty trend nakon uvjerljive dominacije početkom milenija, viđati ćemo sve češće.

Sjajni ruž u smeđim tonovima

Ovi tipovi ruža za usne posebno će laskati damama tamnije puti, no podjednako dobro mogu izgledati i na svjetlijoj koži, a sudeći po Instagramu riječ je o velikom sezonskom trendu u make-up svijetu.

Crveni ruž za usne

Ovaj neosporni make-up klasik koji nikada ne izlazi iz mode i ove će sezone voditi glavnu riječ, a zahvaljujući svom efektnom izgledu na usnama, crveni ruž za usne uvijek je idealno rješenje kada želite izgledati dotjerano bez trošenja dragocjenog vremena pred ogledalom.

Ruževi narančastih tonova

Iako se godinama smatraju must-have nijansom ljetne sezone, narančasti ruževi, a osobito oni s crvenim podtonom, bit će itekako elegantan odabir u jesenskim mjesecima koji podjednako dobro pristaje tamnoj ili svijetloj puti kože.

Ruževi za usne ružičastih tonova

Negdje između ruževa nijanse nude i tipičnih ruževa u ružičastim nijansama, takozvana bitten pink nijansa ruža na usnama djeluje prirodno, a na Tjednima mode uvjerljivo je dominirala.