NJEGA ILI DEKADENTNI UŽICI

Superluksuzni kozmetički tretmani

27.11.2008 u 16:54

Bionic
Reading

Skupe kreme, meki bijeli ručnici, ugodan ambijent i relaksirajuća muzika, čini se, više nisu dovoljni. Bogati trendseteri i ovisnici o tretmanima ljepote traže više, egzotičnije i skuplje

Kozmetička industrija zato čini sve da zadovolji i one najzahtjevnije. Jedna londonska klinika tako nudi program Red Carpet Facial, u sklopu kojeg se koriste dijamanti, a čije su vatrene poklonice Rene Zellweger i Madonna.

Dijamantni piling
Sofisticirani piling uključuje nanošenje dijamantnih mrvica na lice specijalnim štapićem, dok nastavak 'usisava' mrtve stanice na koži. Ako vam se upotreba dijamanata kao sredstva za piling čini nevjerojatnom, znajte da je to samo jedan od brojnih superluksuznih i dekadentnih kozmetičkih tretmana.

Tretman zlatom
Jedan od trenutno najpoželjnijih superluksuznih tretmana jest tretman 24-karatnim zlatom. Lice se prekriva listićima 24-karatnog zlata, a cilj je da umorna koža upije neke od sastojaka tog dragocjenog metala. Tretman se provodi samo u Sjedinjenim Državama i Japanu, a stoji oko 400 dolara za 90 minuta. Nešto jeftiniji je tretman koji je osmislio i razvio laboratorij švicarske kozmetičke kompanije La Prairie, stoji 'svega' 275 dolara, a uključuje njegu preparatom sa 24-karatnim zlatom.

Kupka Evian
Tretman podrazumijeva kupanje u bazenu sa 1000 litara negazirane mineralne vode Evian, a dodane su i tratinčice i plutajuće svjećice da biste se osjećali što ugodnije. Cijena te kupke u luksuznom hotelu na Floridi je 5000 dolara.

Perrier za lice
Ako već kupanje u mineralnoj vodi nije dovoljno luksuzno, tretman lica Perrier u sedam koraka podrazumijeva tri maske za lice, masaže i čišćenje lica, i to sredstvima čiji je sastavni dio mineralna voda s mjehurićima Perrier. Dok maske djeluju na lice, noge i ruke uronjene su u mineralnu vodu koja stimulira kritične točke i potiče detoksikaciju. Tretman u Londonu stoji 150 funti.

Kavijar i šampanjac
Kavijar i dijamanti obično idu uz šampanjac, pa zašto bi u svijetu kozmetičkih tretmana bilo drugačije? Tretman za lice sa šampanjcem temelji se na proizvodima koji sadrže ekstrakte tog luksuznog pića. Ugodan provod uz šampanjac, bez dodatnog mamurluka, stoji oko 85 dolara. Tretman kavijarom stoji pak 125 funti.