VJEČNI KLASIK

Stvara efekt dugih nogu: Mala crna haljina iz Zare koju ćete obožavati nositi

28.12.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Na pitanje koji bi modni komad svaka žena trebala imati u ormaru, svi do jednog modnog stručnjaka odgovorit će vam - malu crnu haljinu

Crna haljina, poznata kao Little Black Dress (LBD), bila je i jest modna ikona i temeljni odjevni predmet u ormarima brojnih žena diljem svijeta. Njezina popularnost traje desetljećima, a prisutnost u suvremenoj modi ostaje neosporna.

Ovaj revolucionarni dizajn dolazi od Coco Chanel i datira iz 20-ih godina prošlog stoljeća, kada je čuvena francuska dizajnerica izazvala konvencionalne norme uvodeći kratku i jednostavnu crnu haljinu u vrijeme kada su tamne boje bile prvenstveno povezivane sa žalovanjem.

Coco je željela stvoriti svestran odjevni predmet koji je elegantan, praktičan i prikladan za razne prilike, što je i postigla. Ovaj legendarni dizajn temeljni je odjevni predmet u brojnim ormarima. Ukoliko još niste pronašli dobitni model male crne haljine, obratite pozornost na ovaj model s polica Zare.

Zarina mala crna haljina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zarin LBD prijedlog stvoren je od crnog pletiva, okruglog izreza ovratnika, s dugim rukavima i lepršavim donjim dijelom. Zahvaljujući A-kroju, ovaj model sakrit će trbuh, a istovremeno stvoriti efekt beskonačno dugih nogu.

Idealan za kombiniranje uz sandale na visoku petu, ali i uz najlonke i visoke čizme, cijena ove haljine iznosi 29,95 €.