NEODGOJEN ILI...?

Što vam otkrivaju njegove loše navike

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.03.2011 11:05
  • Objavljeno 09.03.2011 u 08:00
kolaž muški

kolaž muški

Izvor: Corbis / Autor: Heide Benser, Ellinor Hall/Johnér Images, Estelle Klawitter

Grize li vaš dragi nokte, za svaku sitnicu zove mamu, srče hranu ili pak ostavlja podignutu zahodsku dasku? Možda je samo malo neuredan, šlampav ili neodgojen, a možda je to sve znak nečeg ozbiljnijeg. Stručnjak za ljudsko ponašanje Patrick Wanis analizirao je neke loše muške navike i otkrio što one ustvari govore o njemu

Evo popisa njegovih loših navika i što one ustvari poručuju:

Za sve i uvijek zove mamu
Muškarac koji prije svake odluke za konzultacije zove mamu vama ne može pružiti potporu niti će od vas tražiti potporu jer za to još uvijek ima mamu. On još uvijek traži mamino odobrenje. Brrr. Strašno.

Ostavlja suđe za sobom
Prljavo posuđe eventualno makne sa stola i ostavlja ga u sudoperu. Ovaj muškarac, osim što nije uredan i organiziran, ovakvim ponašanjem poručuje, kaže Wanis, da ga nije briga za vas. Ovakvo ponašanje može značiti i da pretjerano reagiraju na stvari: možda su skloni odlaganju ili odugovlačenju.

Heide Benser/Corbis

Heide Benser/Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Heide Benser/Corbis


Nespuštanjem zahodske daske možda demonstrira moć
Ostavlja podignutu zahodsku dasku
Ako vaš dragi spada u one koji zahodsku dasku podižu, ali je ne znaju spustiti natrag, onda vjerojatno preko te male sitnice pokazuje svoju moć. Ovom muškarcu je važnije da bude u pravu nego da bude sretan, kaže Wanis. Male stvari poput ove mogu odavati veće i dublje probleme u vezi.

Ne otvara vrata svojoj dragoj
Ovisno o naravi vaše veze, ovakvo ponašanje može značiti da vaš dragi nije pažljiv ili romantičan. Kada se muškarac ne ponaša kao kavalir, on poručuje, kaže Wanis, stručnjak za ponašanje, da ustvari ne razmišlja o tome na koji način uzbuditi ženu.

Kopa nos
Ovo je stvarno odvratna navika. Očito je znak nehigijene i nedostatka svijesti o uljuđenom i lijepom ponašanju. Muškarac koji kopa nos ne razmišlja o tome kako ta njegova loša navika utječe na druge. To također može značiti da je sebičan i ne misli na vas.

Grize nokte
Ovakvo ponašanje znak je nesigurnosti, velikog stresa i nemogućnost da se izrazi. Ova osoba svakako ne spada u smirene i opuštene tipove. Ova loša navika ne govori toliko o higijeni, koliko o nekim emocionalnim i psihičkim problemima koje osoba ima.

Sklon je odugovlačenju
Odugovlačenje dolazi zbog straha od neuspjeha i može biti povezano s lijenošću, objašnjava Wanis. Muškarci koji odugovlače, kaže on, ne žele se uhvatiti u koštac sa stvarno teškim stvarima i, kada ih stvarno trebate, nisu jako pouzdani. Odugovlačenju skloni muškarci tipično nisu orijentirani na ostvarenje cilja.

Srče hranu, glasno jede
Muškarac koji glasno jede podsvjesno želi privući pažnju. Očito mu nije važno ili jasno da to radi na prilično ružan i neprimjeren način i samo mu je važno da bude primijećen.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi