TAKO IZGLEDA MAJČINSTVO

Što vam nijedna mama nikada neće priznati?

12.09.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Pije rođenja djeteta mislili ste da ćete biti savršena, super mama bez ijedne mane, koja će znati odgovoriti na sve djetetove potrebe, znati mu postaviti granice, uživati i igrati se s njim i uz to obavljati sve ostale obveze. Sad ste završili umrljani, umorni i tužni s malim tajnama koje nikome ne želite otkriti

Mi vam kažemo da ste biće od krvi mesa, a ne superžena i da i druge mame imaju iste tajne i probleme. Evo i koje

Ostavljate svoje dijete da oplače kako biste završili posao
Trenuci mira rijetki su i dragocjeni. Dok se vaše dijete uživjelo u igru s prstićima, vi žurno odgovarate na mailove ili kuhate ručak. Niste ni započeli, a vaše najdraže vrišti iz sobe. Puštate ga da plače jer vam treba samo još koja minuta da završite posao.

Lažete mu iako ste mislili da ćete mu uvijek govoriti samo istinu
Nisu rijetki trenutci kad mu govorite da je tata pojeo zadnji kolač ili da trgovina igračaka nema više onu svjetleću loptu koju je želio. DVD će često biti umoran ili pokvaren, a vi ćete se uhvatiti kako sve češće lažete i obećavate kao pravi političar.

Više uživate u mlađem djetetu
Naravno da oba djeteta volite podjednako, no mlađe je ipak malo slađe, više će vam se dati maziti, s njim će biti jednostavnije izaći na kraj i neće vas, bar u početku, probati manipulirati.

Dosadno vam je igrati se s djetetom
Već sat vremena igrate se skrivača i glumatate po stanu, a vaše dijete ne pokazuje naznake umora. S druge strane, vi biste radije ribali masne pločice nego još jednom prošli cijelu igru. Zapamtite samo da ćete za desetak godina, kad od vas budu htjeli samo gotovinu za izlaske, s čežnjom misliti na dane kad ste ih lovili po stanu.

Ponekad poželite da imate dijete suprotnog spola
Koliko god da volite svoju djecu, ako su sva istoga spola, uhvatit ćete se kako s čežnjom gledate curice koje pjevaju pjesmu Taylor Swift ili malog dečka koji izgleda preslatko u savršeno skrojenom odijelu. Ako vam se ne da ići na treće ili četvrto dijete, pogledajte svoje mališane i budite zadovoljni s onim što imate.

Iako ih obožavate ponekad bi radije spavali nego se igrali
Ne mijenjate mu dovoljno često pelene
Vaše maleno je razdražljivo i plačljivo, a vi nikao da shvatite što mu je. Nakon malo razmišljanja sinulo vam je da mu niste već osam sati promijenili pelenu. Brzo na posao.

Prošli su dani, a još na meniju nije bilo povrća

Iako ste savršeno svjesni koliko je povrće važno za prehranu, ne kuhate ga već danima jer ga vaš mališan baš ne voli, a ni vi niste ljubitelj nikakvog povrća. Ipak, treći dan pokušavate prošvercati brokulu u malo juhe i pire.

Puštate ih da nose premale cipele predugo vremena
Vaše najdraže zapomaže da su mu cipelice male iako ste ih kupili prije dva tjedna i očekivali ste da će trajati bar tri mjeseca. Nakon dva tjedna zapomaganja, napokon popuštate i idete u kupovinu novih.

Previše često koristite TV kao dadilju
Iako ste se zaklinjali da svom djetetu nećete dopustiti da gleda televiziju, sada stojite ispred njega i uvjeravate ga da pogleda svoju omiljenu epizodu graditelja Boba. Ne brinite, sutra je novi dan i svoje zavjete o zabrani TV-a možete ponoviti.

Radije bi spavali ili radili, nego ponekad bili s djecom
Prije djece vikendi su bili neizmjerno dugački dani s beskrajno puno vremena. Danas kada imate dijete, radujete se slobodnom vremenu, ali čeznete za ona dva sata sna koja bi tako rado nadoknadili.