NOVI TREND

Sve veći broj žena želi žensko dijete

02.08.2011 u 12:05

Bionic
Reading

Premda su se kroz povijest brojne žene nadale da će roditi sinove i tako osigurati nastavak obiteljske tradicije, želje današnjih majki potpuno su se promijenile. Naime, u posljednje vrijeme uočava se porast broja žena koje isključivo žele biti majke djevojčica, a odgajanja dječaka se plaše

Kako piše Daily Mail, mnogi blogeri tvrde da se na raznim forumima na internetu pojavio sasvim novi trend kod modernih majki - želja da odgajaju

djevojčicu, dok ih odgajanje dječaka plaši. Istu stvar potvrdili su i brojni liječnici koji su uočili sve veći broj žena koje izražavaju snažnu želju za rođenjem ženskoga djeteta. Neki britanski roditelji idu čak toliko daleko da putuju izvan granica Velike Britanije na postupak usađivanja embrija koji je ilegalan u njihovoj zemlji.

Nezadovoljstvo roditelja izazvano djetetovim spolom u današnje vrijeme je sve češća pojava te se prepoznaje i kao određeno psihičko stanje koje se sve češće tretira isto kao i postporođajna depresija.

Psiholog Graham W. Price kaže da oba roditelja mogu jednako osjećati razočaranje, no žene ga uglavnom osjećaju zbog želje za djevojčicom, dok ga muškarci mogu osjetiti zbog želje za sinom ili kćeri. 'Razočaranje djetetovim spolom može utjecati na očeve baš kao i na majke. Ustvari, muškarcima treba dulje nego ženama da prebole to razočaranje, što se može objasniti biološkim imperativom majke da se zbliži s djetetom', tvrdi psiholog Price.