POČEO JE ODVOZ

Što učiniti s božićnim drvcem nakon blagdana

07.01.2015 u 11:01

Bionic
Reading

Nakon Tri kralja tradicionalno se u domovima diljem Lijepe naše božićni ukrasi spremaju do iduće godine, a mnogi trebaju i odložiti božićno drvce

Iako je s godinama porastao trend 'zelenog razmišljanja' i mnogi imaju umjetno drvce, za sve koji više vole miris borovih iglica, ovih dana organiziran je odvoz odbačenih jelki.

Tako je u Zagrebu od danas službeno započeo odvoz starih drvaca koje će ovih dana počistiti tvrtka Zrinjevac. Posao im možete olakšati tako da svoje drvce stavite pored kontejnera i ne ostavljate bilo gdje.

'Bilo bi najbolje da se drvca ne ostavljaju na zelenim površinama, već na betonu i pored kontejnera. Neka svakako budu na uočljivom mjestu', rekao nam je Jure Leko, tehnički direktor podružnice Zrinjevac. Dodao je kako će prikupljena drvca ići u kompost, tako da će biti potpuno iskorištena.

Zrinjevac će drvca sakupljati iduća dva tjedna. Kako kaže Leko, u ovom prvom krugu prikupe oko 60 do 70 posto svih drvaca, a poslije ih bace oni koji vole dulje uživati u blagdanskoj čaroliji ili su bili na odmoru. No dodaje da će radnici drvca pokupiti i nakon tog roka jer se uvijek pronađe još pokoje viška.

Božićno drvce možete ekološki riješiti i sami tako da ga odvezete u Reciklažno dvorište čijih ispostava, primjerice, samo u Zagrebu ima u nekoliko kvartova.