JEZIK LJUBAVI

Što ti kažeš, a što ona čuje

25.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Često se događa da ono što kažemo drugi ne shvate onako kako smo mislili, već sve interpretiraju na svoj način. Osim toga, mnogo toga izgovorenog ovisi i o govoru tijela te situaciji u kojoj se nalazimo

Najčešće pogrešno interpretiramo nečije riječi kad nekoj osobi baš i ne vjerujemo previše. Ovakva situacija obično je na početku veze, kada se još upoznajete i tek polako shvaćate kako druga strana diše. Osim toga, zna se da su dečki s Marsa, a cure s Venere, pa ne možemo zanemariti i tu spolnu podjelu, točnije način na koji dečki i cure shvaćaju istu stvar. Što misliš, shvaća li ona tvoju izgovorenu rečenicu baš onako kako ti želiš ili kopa dublje i zaključuje po nekim svojim mjerilima? Hm, ovo drugo je mnogo bliže istini!

Ti kažeš: Ovaj vikend idem van s dečkima.

Ona čuje: Idem se zabaviti s dečkima jer si mi ti pomalo dosadna.

Cure drukčije pokazuju zaljubljenost i, kad su zacopane, mogle bi dan i noć biti s odabranikom svoga srca. Ako i ti ne misliš slično, zapitat će se hoćeš li je prevariti, je li ti dosadna, odnosno past će joj na pamet svi mogući razlozi zašto ne želiš non-stop biti s njom kao što to ona želi s tobom.

Ti kažeš: Ona mi je samo frendica.

Ona čuje: Ona mi je frendica - zasad!

OK, mi vjerujemo da mogu postojati iskrena muško-ženska prijateljstva, ali ovo mišljenje i nije toliko prošireno. Točnije, svi tvrde da misle da može biti prijateljstva između dečka i cure – ali kada se dođe do prakse, svi postaju pomalo sumnjičavi (čast iznimkama, naravno!). Stoga, imaš li frendicu s kojom se često družiš, velika je vjerojatnost da će tvoja cura pomišljati na to da niste samo prijatelji (točnije, da ste prijatelji sve dok tvoja prijateljica ne poželi nešto drugo).

Ti kažeš: Imaš prekrasne oči.

Ona čuje: Nešto sam skrivio, pa me muči grižnja savjesti.

Komplimenti ovakve vrste normalni su na početku, dok tek zavodite jedno drugo i niste par. No kada postanete par, komplimenti, nažalost, nisu toliko česti, već vodite sasvim drukčije razgovore. Dakle, osim ako nisi tip dečka koji non-stop curi tepa i mazi se s njom, ako joj odjednom kažeš neki kompliment, i najnaivnija cura će pomisliti da joj njime želiš zamutiti oči kako ne bi vidjela nešto loše što si napravio.

Ti kažeš: Zovem te samo da te pozdravim.

Ona čuje: Zovem te da provjerim gdje si i što radiš.

OK, OK, jednom ili dvaput će biti sasvim slatko, posebno ako je zacopana u tebe preko ušiju, no zivkaš li je često bez nekog posebnog razloga i uvijek kažeš da je zoveš samo da je pozdraviš, postat će joj sumnjivo i zaključit će da je uhodiš i želiš znati svaki njezin korak, a to nikako nije ugodno. Kao što tebi ne bi godilo da te ona svako malo zivka bez nekog dobrog razloga, nemoj ni ti njoj raditi slično.