PAMETNI TRIKOVI

Što sve možete činiti s brašnom

22.02.2013 u 09:25

Bionic
Reading

Brašno je jedan od glavnih sastojaka u svakoj kuhinji, a evo nekoliko ideja kako nam još može poslužiti te kako ga očuvati

1. Želite li biti sigurni da u brašnu nisu opstala jajašca od sićušnih insekata, cijelo pakiranje stavite u zamrzivač na 48 sati, savjetuje kanadski Reader's Digest.

2. Ako vam se dogodi da je umak ili neka juhica prerijetka, možete je zgusnuti s malo brašna. Kako biste izbjegli grudice, brašno prvo razmutite u malo vode pa dodajte u jelo i dobro promiješajte.

3. Kod izrade tijesta za pizzu ili neke vrste kolača, ono se često lijepi za radnu površinu ili valjak. Da biste to izbjegli, radnu površinu ili valjak malo posipajte brašnom, a isto možete učiniti i s rukama prije nego počnete raditi s tijestom.

4. Volite li hrskavo pečeno meso na tavici, prije pečenja ga uvaljajte u brašno i stavite na zagrijano ulje. Dobit ćete finu i hrskavu koricu.

5. Uz malo patlidžana i mozzarele, brzo možete napraviti ukusno talijansko jelo. Narezani patlidžan uvaljajte u mješavinu jaja, a prethodno ih pobrašnite. Posložite u kalup za pečenje i prelijte umakom od rajčice pa prekrijte mozzarelom.