PODSVJESNI SIGNALI

Što položaj u kojem spavate govori o vašoj vezi

23.03.2010 u 08:09

Bionic
Reading

Spavate li priljubljeni uz partnera ili svaki na svom kraju kreveta? Način na koji spavate može otkriti ponešto o vašoj vezi, onome što osjećate i kako se slažete jedno s drugim

Jednako kao što san obnavlja energiju u našim tijelima, zajedničko spavanje može revitalizirati vezu. Neki znanstvenici vjeruju da poze u kojima parovi spavaju govore ponešto i o kvaliteti njihove veze. No, ne očajavajte ako otkrijete da položaj u kojem spavate ima negativno značenje jer ipak ne postoji 'ispravan' ili 'pogrešan' položaj kad je zajedničko spavanje u pitanju.

Položaj žlice

Tipičan je za prvih nekoliko godina veze ili braka, ali i za tradicionaliste. Osoba koja u ovom položaju spava s vanjske strane obično je zaštitnički raspoložena. Međusobna bliskost ulijeva sigurnost, ali ima i svoju erotsku komponentu. Također se vjeruje da ta poza povećava intimnost i smanjuje stres.

Često se događa da nakon nekoliko godina par zauzima položaj opuštenih žlica. Iako još uvijek spavaju u istom položaju, među njihovim tijelima nalazi se mala praznina. No, ta se praznina kompenzira dodirima ruku, koljena ili stopala, što potvrđuje da je osjećaj prisnosti još uvijek prisutan.


Kraljevski položaj otkriva da je žena nesigurna
Različite strane
Položaj u kojem je svatko okrenut na svoju stranu bez ikakvog tjelesnog kontakta šalje kombinaciju pozitivnih i negativnih signala. Može značiti da u vezi postoje velike tenzije i podsvjesni je znak da se polako udaljavate jedno od drugog, a može značiti da ste jednostavno oboje previše samostalni da biste funkcionirali kao par. Ukoliko ta samostalnost odgovara i jednom i drugom, onda je sve u redu, sve dok si svake večeri toplo poželite laku noć i okrenete se svatko na svoju stranu.

Udaljenost u krevetu ipak ne mora nužno imati negativne konotacije, pa može značiti da razmišljate praktično te da želite spavati u miru bez nepotrebnog gužvanja.

Kraljevski zagrljaj
Položaj u kojem muškarac spava na leđima, dok je ženina glava naslonjena na njegovo rame, govori da je muškarac emocionalno snažnija, a žena ovisnija osoba u vezi.

Povezani i u mislima
Ako oba partnera spavaju na boku, okrenuti jedno prema drugome, pritom se dodirujući jednom nogom, to znači da se radi o energičnom paru koji uživa u tome što je zaokupljen brojnim stvarima. Istina, možda ne provode dovoljno kvalitetnog vremena skupa, barem ne onoliko koliko bi htjeli, ali su im zato rijetki zajednički trenuci slađi.


Zen stil

Položaj u kojem par leži okrenut leđima dok im se stražnjice dodiruju najčešći je kod parova u stabilnoj vezi. Spavanje u suprotnim smjerovima može upućivati i na želju za samostalnošću, ali budući da im se stražnjice dodiruju, to znači da su oboje još uvijek čvrsto povezani, seksualno i senzualno.

Zagrljaj
Položaj u kojem par spava zagrljen, zapetljanih nogu i s priljubljenim erogenim zonama otkriva da u toj vezi ima puno strasti i senzualnosti. To je najpopularnija poza za parove koji su se tek upoznali ili vjenčali. Svaki dio tijela u kontaktu je s tijelom partnera, što predstavlja podsvjesnu želju da mu budete što je moguće bliže, no mora se priznati da to definitivno nije najudobniji izbor. Neki parovi se i nakon godina veze vraćaju toj pozi, a u tom slučaju onaj tko je inicira otkriva svoju veliku ovisnost o partneru.