PRIPREMA JE VAŽNA

Što morate znati prije nego što upoznate njegove roditelje?

19.08.2013 u 09:04

Bionic
Reading

Jesu li njegovi roditelji religiozni? Koji su im politički stavovi? Vole li više sport ili umjetnost? Sve to morate doznati prije prvog susreta s roditeljima vašeg voljenog

Susret s njegovim roditeljima prvi put nije nimalo lagan. Važno je da dobro prođe zbog budućnosti i svih drugih susreta koji će se događati, poput rođendana, svadbi, blagdana, krstitki… Kao i u mnogim drugim životnim situacijama, dobra priprema je ključ. Vrijeme je da se upoznate sa stvarima koje morate znati prije nego što upoznate njegove roditelje.

1.Njihove političke stavove

Ovu temu je najbolje izbjegavati na prvom susretu, ali ako se slučajno pojavi u razgovoru, dobro je znati kako oni dišu da se ne biste doveli u neugodnu situaciju.

2.Izbjegavati tabu teme
Drugim riječima, ne spominjite svoje alkoholne eskapade, eksperimentiranje s drogom i istraživanje seksualnosti.

3.Izbjegavati detalje veze

On im možda još nije rekao da već živite zajedno ili neku drugu stvar pa nemojte previše otkrivati o vašoj vezi. Radije pustite da on to sam napravi.

4.Njihov odnos s bivšim djevojkama njihova sina

Nemojte ispitivati u kakvim su odnosima s bivšim djevojkama vašeg dragog, a nemojte ni pokušavati doznati kako su se slagali dok su te veze još trajale.

5.Pravilno oslovljavanje
Prije susreta obavezno doznajte kako oni žele da ih se oslovljava. Gospodin Horvat? Ili možda dr. Horvat? Ili ipak Ivan?



6.Njihova zanimanja

Razgovor o poslu smatra se društveno prihvatljivim pa je dobro da doznate čime se ljudi bave kako biste nesmetano mogli sudjelovati u razgovoru.

7.Provjerite njihove interese
Što ih zanima? Vole li sport? Bave li se sportom? Možda više uživaju u glazbi? Sve to je dobro znati prije prvog susreta.

8.Doznajte kakvi su roditelji – opušteni ili strogi
Stroge roditelje teško je zadiviti na prvom susretu i potrebna je jako dobra priprema. S opuštenima je lakše i zabavnije, ali vaš zadatak je da se dobro pripremite ako želite da prvi susret dobro prođe.

9. Otkrijte jesu li religiozni
Kako vam ne bi na prvom susretu izletjelo nešto neprimjereno, obavezno se informirajte jesu li njegovi roditelji religiozni i ako jesu, koje su vjeroispovijesti. Doznajte i jesu li možda praktični vjernici koji mole prije objeda ili ne piju uopće alkohol.
Pripremite se!

10.Doznajte kako gledaju na bliskost

Neki roditelji apsolutno ne žele znati da njihov sin spava sa svojom djevojkom prije braka. Ne žele ni gledati njihove poljupce u javnosti. Vi doznajte kakvi su njegovi roditelji prije nego ih susretnete kako biste se znali ponašati.