SLIKA S FACEBOOKA

Što morate znati o ženama i muškarcima?

20.05.2013 u 09:22

Bionic
Reading

Na temelju podataka s Facebooka znanstvenici su skicirali portret 'gospodina i gospođe Prosječne' te tvrde da s godinama muškarci i žene razvijaju nove interese i odbacuju stare

Žene će se početi ozbiljno baviti vježbanjem tek od 34. godine, a muškarci će s održavanjem forme pričekati do svog 45. rođendana, piše Mail Online. Ženski interes za knjige na vrhuncu je s 22 godine dok muškarce književnost počinje zanimati u 50-im godinama.

Oni također počinju preusmjeravati svoj fokus s karijere nakon 30. godine, a žene to čine tek osam godina kasnije. Za oba je spola moda najvažnija kad imaju 16 godina, tvrdi studija koja je koristila anonimne podatke tisuća korisnika Facebooka koji su pristali na to da se registriraju njihov profil, statusi, lajkovi i interesi.

Utvrđeno je da prosječna žena najviše spominje televiziju u 44. godini, a muškarcima je onanajzanimljivija u 31. godini. Muškarci su najviše zainteresirani za putovanja s 29, a žene s 27. Žene najviše govore o hrani i piću s 35, a muškarci s 38.

A ako ste srednjih godina, najsigurnija tema za razgovor je vrijeme, glavni interes onih koji se približavaju šezdesetima. Stephen Wolfram, britanski znanstvenik koji proveo istraživanje, kaže da studija pokazuje šokantnu istinu o evoluciji tipičnih interesa ljudi.

'Kako stare, ljudi manje pričaju o videoigricama, a više o politici. Muškarci obično govore više o sportu i tehnologiji od žena, no također razgovaraju o filmovima, televiziji i glazbi.'

'Neki od ovih pokazatelja su baš stereotipni', kaže Wolfram. No evo što pokazuju podaci o našim interesima:

Knjige: muškarci - 50; žene - 22

Moda: muškarci - 16; žene - 16
Fitnes: muškarci - 45; žene - 34
Zdravlje: muškarci - 54; žene - 43
Tehnika: muškarci - 34; žene - 22
Sport: muškarci - 14 i 18; žene - 48