ELIKSIR MLADOSTI

Što koristiti kad 'obične' kreme ne djeluju?

03.09.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Za razliku od 'običnih' krema, serumi sadrže i do triput više pomlađujućih aktivnih sastojaka, zato ih toliko volimo!

Nanesite serum i promatrajte poboljšanja tijekom četiri tjedna

Serumi su posljednjih godina postali nezaobilazan dio uobičajene njege. Čime su nas osvojili? Cijenama sigurno nisu, ali zato jesu finom teksturom koja se trenutačno upija i lako prodire u stanice.

Nerijetko sadrže triput više aktivnih sastojaka od svojih starijih 'sestara' krema, čija je primarna funkcija da štitite kožu od izvanjskih 'agresora'.

Ako nemate suhu kožu, tada navečer nemate ni potrebe za slojevitim nanošenjem seruma pa kreme. Nanesite serum i promatrajte poboljšanja tijekom četiri tjedna, koliko stanicama kože treba da se obnove.

Revoluciju u razvoju seruma započeo je prije tri godine Lancôme lansiranjem Génifiquea. Slavni Lancômeov 'aktivator mladosti' u međuvremenu je osvojio više od sto međunarodnih nagrada i prodao se u više od 7 milijuna primjeraka. Sedam je očito njegov sretan broj jer za samo 7 dana daje vidljive rezultate.

Dovoljna je doslovno kapljica seruma da njime prekrijete čitavo lice i prepustite mu da djeluje na proteine odgovorne za mladenački izgled kože.

Novu generaciju superseruma proljetos je predstavio L'Oréal Paris lansiranjem koncentrirane njege za blistav izgled lica, Youth Code Luminize. Njegova supermoć krije se u sposobnosti reguliranja pigmentacije kože i u 'izbjeljivanju' mrlja zbog kojih izgledamo starije. Već nakon prvog nanošenja lice izgleda blistavije, dok je nakon mjesec dana primjene ten ujednačen, a koža mladenački sjajna i zdrava.

Problem izrazito suhe i osjetljive kože riješite moćnim hidratantnim serumima. La Roche-Posay je osmislio Hydraphase Intense Serum s fragmentima hijaluronske kiseline koji lakše prodiru u stanice. Vinosource S.O.S. Serum francuskog brenda prirodne kozmetike Caudalie ultrakoncentrirani je serum na bazi grožda koji zajamčeno gasi žeđ suhe kože.