PSIHOTEST

Što kava koju pijete govori o vama?

20.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Znanstvenici tvrde da vrsta kave koju pijete može pokazivati vašu osobnost, pa su tako oni koji vole cappuccino često opsesivni tipovi, dok su ljubitelji crne kave ponekad tihi i ćudljivi

Novo je istraživanje pokazalo zajedničke karakteristike među ljudima koji uživaju u određenoj vrsti kave, piše MailOnline.


Ako vam se sviđa jako pjenasta kava, poput cappuccina, onda ćete vjerojatnije biti opsesivna osoba koja želi imati potpunu kontrolu, dok oni koji ispijaju kavu s puno mlijeka vole ugađati drugima.

Klinički psiholog, dr. Ramani Durvasula analizirao je navike 1000 kavopija, ocjenjujući zajedničke crte osobnosti te psihičke karakteristike, među kojima su introvertiranost i ekstrovertiranost, strpljenje, perfekcionizam, suosjećanje i društvena smjelost.

Oni koji piju crnu kavu ne vole besmislice i vrlo su neposredne osobe. Vole da su stvari jednostavne, znaju biti tihi i ćudljivo se ponašati te su jako koncentrirani na svoje ciljeve. Često su nagli i odbacuju druge oko sebe. Oni koji piju kavu s puno mlijeka pomalo su neurotični i žele ugoditi ljudima. Sretni su ako mogu pomoći drugima, ali ne brinu se jednako dobro o sebi.

Osobe koje vole instant kavu često oklijevaju, previše su ležerne i vjerojatno vole stavljati probleme pod tepih.

Oni koji vole naručiti slatke i smrznute napitke s raznim okusima jako su društveni, ali i poput zaigrane djece. Oni ne donose uvijek zdrave izbore i znaju biti bezobzirni. Također je utvrđeno da su često trendseteri.

Oni koji će izabrati dvostruku kavu bez kofeina te s puno pjene skloni su opsesivnom ponašanju, kontroli i ljubavi prema detaljima. U istraživanju, koje je opisano u knjizi dr. Durvasule 'You Are WHY You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life', ispitanici su dobili uobičajene scenarije, uključujući čekanje u dugim redovima te planiranje večernjeg partyja.

Unatoč zanimljivim i zabavnim rezultatima, dr. Durvasula tvrdi da nas izbor kave ne definira više od naših astroloških znakova.