NOVE PRILIKE

Što kada veza pukne?

  • Autor: Stribor Kevi
  • Zadnja izmjena 12.10.2010 08:38
  • Objavljeno 12.10.2010 u 08:00
prekid ljubav

prekid ljubav

Izvor: Corbis / Autor: Bernd Vogel

Kako preboljeti muškarca koji vas je napustio? To nije pravo pitanje. Kako objeručke prigrliti nove prilike za zabavu, avanturu i zadovoljstvo koje vam slobodan život pruža? To je dobro pitanje

Mnoge bajke završavaju s – i živjeli su zajedno sretno do kraja života. Možda će vaša noćna mora početi tako, da bi nakon toga slijedilo – nakon godinu, dvije, pet zauvijek je zatvorio vrata za sobom. Štoviše, glasno zalupio vratima da bi osnažio poruku da se više nikada ne vraća. I što sada?

Thomas Schweizer/CORBIS

Thomas Schweizer/CORBIS

Izvor: Corbis / Autor: Thomas Schweizer/CORBIS

Sposobnost da nekog volite nema mjeru

Zavaliti se u fotelju u pidžami i uhvatiti se ukoštac s kilogramima čokolade i potocima suza dok se na TV-u beskonačno vrte turske i meksičke sapunice. Ne. Većina onoga što nam se zbiva u životu može se promatrati na više od jednog načina. Tako i odlazak osobe za koju smo vjerovali da će nas pratiti do kraja života. S jedne strane možemo tugovati zbog odlaska. S druge, radovati se brojnim uzbudljivim promjenama u životu koje nužno slijede.

Prvo. Ako već odluči napustiti vas, te vas i napusti, dobro. Za vezu je potrebno dvoje koji jednako žele i daju. Veza ne može biti dobra ako jedno voli. Dakle, ako vas i nije napustio, a osjećate da je nezadovoljan i da čeka povoljan trenutak da to učini, pomognite mu. Pomognite mu da vas napusti. Gora stvar od napuštanja je varijanta u kojoj provedete čitav život s čovjekom koji iz dana u dan iz ovog ili onog razloga odgađa odluku da vas napusti. Nemoguće je da vam ti dani budu ugodni.

Drugo
. Napustio vas je ili će vas napustiti jer niste dovoljno privlačni, fizički i karakterno? Ne. To ni u kojem slučaju nije točno, osim u njegovom. Samo on je nezadovoljan vama. Pogledajte kroz prozor. Vani teku rijeke muškaraca kojima ćete biti zabavni i privlačni. Problem, dakle, nije bio u vama nego u njemu.

Treće. Ništa zaista vrijednog on nije ponio sa sobom, niti će ponijeti kada vas napusti. Sposobnost da nekog volite nema mjeru, nema konačnu količinu koja se troši i na kraju potpuno iscrpi. Netko drugi će se pojaviti i ponovno ćete voljeti.

Četvrto. Prestanak veze podrazumijeva krupne promjene u vašoj svakodnevici. To su sigurno povećana briga o sebi, posvećivanje fizičkom izgledu te duhovna obnova - sigurno ćete pronaći nove hobije i načine zabave. Tu su i češći izlasci, šetnje gradom, kave nakon posla, provodi navečer. Sve što ste možda zapustili u vezi u kojoj ste se osjećali sigurnom. Učestaliji izlasci podrazumijevaju i upoznavanje novih ljudi, širenje kruga poznanika. Zabavu i avanturu. Neka lov započne.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi